Share |

Colegiul Hașdeu, singurul din Buzău cu promovare sută la sută la BAC

Astăzi s-au afișat rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. Trei elevi din Colegiul Naţional B.P. Hasdeu, singura unitate de învăţământ din Buzău cu rată de promăvare sută la sută, au obținut nota 10 la BAC.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, procentul de promovare la Bacalaureat la Buzău este 73.8 la sută, iar Buzăul se află pe locul 9 între judeţele cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat. Cei trei absolvenți de 10 sunt Petruţ Dinu, Andreea Nica şi Mădălina Popescu.

Alţi 403 elevi buzoieni au obţinut medii mai mari de 9.

În schimb, Liceul Tehnologic Lopătari şi Liceul tehnologic de la Pătârlagele nu au nici un elev promovat dintre cei care au susţinut Bacalaureatul. Aproape 2.800 de elevi din 32 de unităţi de învăţământ liceale din Buzău s-au înscris la Bacalaureatul din acest an, însă au absentat peste 250 de elevi.

Anul trecut, rata de promovare în judeţul Buzău a fost de 73,62%.  Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:  Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)  Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)  5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor Luni,  9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

 

No votes yet