Share |

COMUNICAT PRESĂ! Concurs școlar organizat de "Pompieri"

În data de 30 mai 2018, începând cu ora 10.00, la sala de sport a Liceului Tehnologic ”Henri Coandă”  situat în Str. Horticolei, nr. 50, municipiul Buzău se va desfăşura etapa judeţeană a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Concursul este organizat la nivel naţional, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv,  reprezentând o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

 Activitatea se va desfăşura după următorul program:

-  între orele 10.00 şi 12.00 se vor desfăşura activităţi de validare a echipajelor şi înscrierea acestora în concurs, festivitatea de deschidere și proba teoretică;

-  între orele 12.00 şi 14.00 se vor desfăşura probele practice;

-  între orele 14.00 şi 14.30 se va desfăşura festivitatea de premiere a echipelor

 

Totodată, în data de 31 mai 2018, începând cu ora 10.00, la stadionul de atletism al municipiului Buzău se va desfăşura etapa judeţeană a concursului anual al cercurilor tehnico-aplicative de elevi, „Prietenii Pompierilor”.

Concursul are scopul de a dezvolta copiilor capacitatea de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, de a le dezvolta trăsături morale cum sunt iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina.

Concursurile vor fi organizate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău  în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului  Buzău.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

No votes yet