Share |

Consilierul municipal Constantin Ionescu, inițiativă în favoarea elevilor talentați

Constantin Ionescu, șeful grupului liberal din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău, a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care propune participarea gratuită a elevilor sportivi la competițiile școlare naționale și internaționale, precum și recompensarea și sprijinirea lor din cu bani din bugetul local. 

Ionescu își motivează demersul spunând că în acest fel elevii vor fi sprijiniți să facă sport de performanță și că măsura respectivă va avea caefect descoperirea talentelor capabile să facă performanță în sport.

 

    "Am initiat si depus la Primaria Buzau, proiectul de hotarare privind ,,decontarea cheltuielilor pentru participarea la competitii scolare sportive nationale si internationale, a sportivilor scolari, acordarea burselor de performanta sportiva scolara si premierea performantelor sportive scolare” , pentru dezbatere publica si discutarea in cadrul sedintei de Consiliu Local.

 

    Este un proiect de hotarare prin care doresc sa:

 

1.   Incurajarea scolarilor sa faca sport de performanta si deschiderea interesului pentru sport;

2.   Sustinand sportul scolar, asiguram viitorii campioni ai echipelor de handbal, volei, fotbal, tenis, rugby, …. .

3.   Scolile vor deveni interesate sa incurajeze practicarea sportului pentru sanatatea copiilor si pentru performanta sportiva (ex: cand Romania era campioana mondiala la handbal, acest sport se juca in toata scolile din Buzau);

4.   Incurajand sportul scolar, va creste baza de selectie pentru toate sporturile si va exista o posibilitate mult mai mare de a descoperii copii cu talente pentru e deveni campioni.

 

5. Motivarea copiilor care vor sa faca sport si sprijinirea famiilor in vederea decontarii anumitor cheltuieli pentru participarea la competitii sportive.

 

6. Sportul de porformanta si descoperirea de copii talentati pentru a ajunge la  performanta, nu poate fi facuta decat daca este incurajat si sprijinit,, sportul de masa".

 

    Gasiti in atasament forma proiectului de hotarare depus la Primaria Buzau

 

Cu respect,

 

Constantin Ionescu"

 

No votes yet