Share |

Daruri din partea președintelui Emanoil Neagu pentru 50 de bolnavi de Parkinson

Consiliul Județean Buzău a oferit bastoane cu baza stabilizatoare unui număr de 50 de buzoieni diagnosticați cu Boala Parkinson, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat în colaborare cu IPJ Buzău și Asociația „Laleaua Buzăului” înființată de cunoscutul medic neurolog Angela Mânăscurtă. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și marchează Ziua Internațională a Bolii Parkinson.

Bastoanele dăruite bolnavilor sunt accesorizate cu elemente reflectorizante pentru a putea fi remarcați cu ușurință în trafic.

Potrivit evidențelor oficiale, la nivelul județului Buzău există un număr de aproximativ 1500 de bolnavi de Parkinson, vârtsa predominată fiind între 55 și 70 de ani, dar medicul Angela Mânăscurtă a atras atenția că se află în creștere și numărul bolnavilor tineri, cu vârste în jur de 30 de ani.

“Împreuna putem învinge boala Parkinson” este un proiect de conștientizare a necesității de a ajuta și a respecta pacienții cu boala Parkinson, aflat la a 2-a ediție și organizat pentru a marca Ziua mondiala a bolii Parkinson.

Felicitări Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și Asociației pacienților cu boala Parkinson “Laleaua Buzăului”!”, a ținut să menționeze președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

„Parkinsonul se manifestă prin tremurături la nivelul membrelor, rigiditate sau chiar bocaj total al musculaturii membrelor superioare și inferioare, blocaj care poate fi chiar generalizat la nivelul întregii musculaturi. Din această cauză, apar probleme cu echilibrul, iar pacienții cu Parknson se deplasează cu greutate, având mersul poticnit, cu pași mărunți și foarte greu venindu-le să se deplaseze în linie dreaptă”, a  explicat medicul Angela Mânăscurtă.

No votes yet