Share |

Dezbatere publică pentru obiectivul ce se va construi în locul fostei Maternități, care se demolează

Cea mai mare parte din clădirea în care a funcționat secția de Obstetrică Ginecologie 1 și o porțiune din blocul operator au fost demolate al fostei Maternități au fost demolate de angajații firmei care a câștigat licitația pentru efectuarea operațiunii respective. În prezent se lucrează la scoaterea tâmplăriei termopan și a geamurilor din fostele secții de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie 2.

Lucrările sunt executate de o firmă din județul Ilfov , care a primit un contract în valoare de 100.000 euro și are la dispoziție 12 luni pentru demolarea clădirilor vechii Maternități, nivelarea terenului și igienizarea lui.  Pe amplasamentul respectiv se va amenaja un obiectiv care va primi funcțiunea pe care o doresc cetățenii și care va fi exprimată în cadrul unei dezbateri publice.

„Este posibil ca o suprafață de teren să o cedăm Ministerului Justiției pentru construirea unei noi Judecătorii, am văzut că populația își dorește și un bazin olimpic. Vor fi dezbateri publice și în funcție de rezultatul acestora și de fondurile pe care Consiliul Județean la va avea la dispoziție vom hotărî ceea ce se va construi acolo. În nici un caz nu va rămâne un teren viran”, a declarat Petre Emanoil Neagu. Clădirea care se demolează acum a fost construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. 

No votes yet