Share |

Directoarea liceului din Beceni vrea să-i lase fără carte pe copiii comunei

O adevărată revoltă a reușit să stârnească la Beceni directoarea liceului din comună, Mădălina Neagu, care dintr-un exces de zel a trecut toate clasele de învățământ liceal la învățământ profesional. Fără să se consulte părinții, fără să se adreseze consiliului de administrație al școlii sau chiar Consiliului Local, care aprobă toată finanțarea educației în comună, directorul Liceului Tehnologic Beceni, Mădălina Neagu, a tăiat clasele de învățământ teoretic și a hotărât de una singură că toții copii din comună trebuie să urmeze deopotrivă școala profesională. Cu toate acestea sunt multe voci din rândul părinților care spun că vor să-și trimită copiii la liceul din comună, iar măsura directoarei a reușit să-i scandalizeze, pentru că nu a lăsat nici măcar o clasă de învățământ teoretic, pentru absolvenții de cursuri gimnaziale care vor să urmeze liceul în comuna lor. Măsura respectivă a reușit să-i pună într-o situație delicată și pe profesorii care predau la Liceul Tehnologic Beceni, pentru că unii dintre ei vor rămâne fără locuri de muncă.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar General Buzău,  Florina Stoian, a  declarat, recent, pentru „Gazeta Buzoiană”, că decizia Ministerului Educației de a transforma o parte din clasele de învățământ teoretic în clase de învățământ liceal nu va fi aplicată oricum: „Nu vom tăia clasele ca la măcelărie. Acest lucru se va întâmpla în urma unor analize atente și vom purta discuții cu fiecare director de unitate de învățământ în parte, nu vom forța nimic”.

Pe adresa IȘJ Buzău a ajuns un document semnat de directorul Mădălina Neagu și de contabilul aceleiași unități de învățământ, prin care toate clasele de învățământ teoretic au fost desființate.

 Liderul SÎP Buzău, Ion Dobre, a anunţat că în urma unor discuţii purtate luni seară cu ministrul Ecaterina Andronescu s-a reuşit ca o clasă de liceu să fie salvată de la desfiinţare. Desfiinţarea clasei era prevăzută în planul iniţial de şcolarizare aferent anului şcolar 2019-2020.

Profesorii de la Beceni au fost singurii care au continuat protestele iniţiate săptămâna trecută, faţă de ordinul ministerial privind tăierea mai multor clase de liceu.  Au obţinut aprobare pentru a protesta, marţi, în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a se reveni asupra deciziei de desfiinţare a singurei clase tehnologice de la liceul Beceni. Luni seară au primit vestea că Ministerul Educaţiei a cedat. În urma diligențelor primarului comunei Beceni către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, sprijinit și de deputatul PSD Marcel Ciolacu, a fost salvată de la desființare o clasă de învățământ teoretic. Dascălii însă nu sunt liniștiți până când nu vor vedea acest lucru negru pe alb și așteaptă ca în zilele următoare decizia Ministerului Educației cu privire la Liceul Tehnologic Beceni să fie consemnată într-un document oficial.

„A luat decizia singură, frumos, fără consiliul de administrație, fără profesori, fără consiliul local, împreună cu contabilul.  Pe profesori i-a anunțat abia joi, când începuse să tipărească la Minister hârtiile prin care le erau repartizate fiecărui liceu clasele de învățământ profesional. Domnul primar a discutat personal cu doamna ministru, a vorbit și cu domnul deputat Marcel Ciolacu ca să ne susțină. S-a revenit în cele din urmă, dar nu este normal ca Becenii, pe toată valea să nu avem o clasă, atât. Sunt copii buni, care nu pot să meargă la Buzău, vor să rămână să învețe carte aici”, a declarat pentru „Gazeta Buzoiană”, sub anonimat , un profesor al Liceului Tehnologic Beceni.

Revolta oamenilor este îndreptată și spre contabilul unității de învățământ, Adrian Burlacu, aflat tot timpul în spatele directoarei, care, spun ei, a sprijinit demersul acesteia cu o justificare potrivit căreia funcționarea claselor de liceu nu ar mai fi rentabilă din punct de vedere economic.  Desființarea claselor de liceu, la care a pus umărul, ar fi fost o adevărată problemă pentru profesorii și elevii comunei.

Rămâne ca promisiunea ministrului Ecaterina Andronescu să apară negru pe alb pe hârtii oficiale pentru ca spiritele în rândul profesorilor și a cetățenilor din comună să se potolească. 

Your rating: Nimic Average: 4 (2 votes)