Share |

DN2 E85, printre primele din Europa pe care se vor monta separatoare cu role

Decizie importantă a Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, care a anunțat că drumul european E85, care leagă Capitala de Moldova, va avea separatoare de sens pe role, începând de anul viitor, mai exact din primăvara anului 2019.
Spre deosebire de parapetele din beton, maşinile care intră în separatoarele cu role se redresează mai uşor, șansele de a evita o coliziune fiind mai mari. După ce absorb şocul, rolele transformă energia de impact într-o energie de rotaţie, susține producătorul. 
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis că vom avea separatoare cu role pe două drumuri naţionale. Pe Drumul European 85, supranumit si „Şoseaua morţii”, drum care leagă sudul ţării de Moldova, şi pe Drumul National 7, pe Valea Oltului. Noile parapete vor fi instalate pe mijloc, dar şi pe marginea şoselei, în curbă sau în pantă. Cu această ocazie, circulaţia va fi reconfigurată. Adică, în zonele unde va fi mai aglomerat se va circula pe două benzi, iar pe sensurile unde va fi mai lejer, pe o singură bandă. Anul trecut, pe Drumul European 85 s-au produs 177 de accidente grave, cu 76 de persoane decedate. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul Rutier Buzău, majoritatea accidentelor rutiere pe drumul european 85 se produc atunci când un autovehicul intră pe constrasens pentru a efectua manevra de depăşire.

No votes yet