Share |

Florina Stoian insistă să preia șefia Inspectoratului Școlar Județean

Florina Stoian se pregătește să preia şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ce luni, Curtea de Apel Ploieşti a admis acţiunea iniţiată de fostul inspector general școlar împotriva Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale prin care a fost demisă din funcţie, în luna august. Actul administrativ emis de ministrul Educaţiei , prin care Florina Stoian revocată din funcție, a fost suspendat, iar decizia magistraţilor de la Ploieşti este executorie.

 

Decizia este executorie

 

În soluţia instanţei se arată că: "Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului ministrului Educaţiei NR. 4694/18.08.2017. Pînă la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în cinci zile de la comunicare ce se va depune la prezenta instanţă. Pronunţată în instanţă astăzi 25.09.2017. De menţionat că în sala de judecată au fost prezenţi doar Florina Stroian asistată de şeful Baroului Buzău, avocatul Mihail Tudorancea, iar Ministerul Educaţiei a trimis doar o întîmpinare scrisă.

“ Astăzi (n.r. marți), mă duc la Curtea de Apel Ploiești să iau un certificat de grefă pe care îl voi depune la Minister, astfel încît  domnul ministru să ia act de hotărîrea care s-a luat și în felul acesta este obligat să respecte hotărîrea judecătorească pînă la judecarea de fond, care va fi nu știu cînd. Este o problem de 2,3 zile pînă cînd voi reveni. Mi s-a făcut o nedreptate. Din start am anunțat căp voi ajunge în instanță pentru că sunt nedreptățită. De aceea m-am dus în instanță, că am fost nedreptățită și dovadă că am avut și eu dreptate să ajung în instanță. Ministrul este obligat să mă repună pe funcție”, a precizat Florina Stoian pentru Focus FM.

 

Numiri cu cîntec în mandatul Florinei Stoian

 

Revenirea Florinei Stoian la conducerea IȘJ se produce, așadar, în urma unei hotărâri judecătorești fundamentată strict pe circumstanțele în care a fost demisă și absolut deloc pe realizările din mandatul său. Tocmai de aceea merită subliniat că în mandatul Florinei Stoian s-au produs cîteva numiri controversate în funcții importante. La numai o zi după numirea sa în funcția de inspector general școlar, la începutul lunii iunie, anul trecut, Florina Stoian a semnat o decizie prin care a fost reinstalat pe funcția de director al liceului din Nehoiu profesorul Claudiu Corcodel, protagonistul unui scandal de proporții, din care a ieșit pînă la urmă învingător în urma acțiunii în instanță. Claudiu Corcodel a fost acuzat că își umilește elevii în timpul orelor de curs.

Anul trecut, în timpul scrutinului electoral pentru parlamentare, deputatul Marcel Ciolacu cerea demisia din funcția de inspector general școlar a Florinei Stoian, deoarece a fost reprezentanta PNL în Bicroul Secției de Votare 209, de la Cislău deși, potrivit legii, calitatea de funcționar public nu-i permitea implicarea în acțiuni politice. La scurt timp după acest episod, Florina Stoian a numit-o în funcția de director al Liceului tehnologic din Pătîrlagele pe Reli Mustață, de profesie educatoare care, evident, nu îndeplinea condițiile pentru o semenea promovare, iar pe directoarea Școlii Gimnaziale din Cislău, Ionela Voicu, a promovat-o la IȘJ Buzău. Cea din urmă, în noua sa calitate de inspector școlar, s-a ocupat de evaluarea profesorului Claudiu Corcodel în perspectiva reinstalării în funcția de director la Nehoiu și a primit calificativul maxim. 

O altă numire controversată a fost dispusă de Florina Stoian pe data de 1 septembrie 2016, cînd a instalat-o pe funcția de director la Liceul Tehnologic “Costin Nenițescu” pe Narcisa Dașu, profesor al liceului respectiv. Din acel moment, IȘJ nu reușește să instaleze pe nimeni pe funcția de director adjunct, fiecare numire a IȘJ fiind urmată la cîteva zile de o demisie, întrucît modul de lucru cu subalternii al Narcisei Dașu este intolerabil. 

No votes yet