Share |

A fost aprobat steagul Municipiului Buzău de către aleșii municipali

Proiectul modelului de steag al Municipiului Buzău, supus dezbaterii publice şi consultării locuitorilor, în vederea stabilirii variantei reprezentative a primit avizul Guvernului, iar marți a fost supus aprobării aleșilor municipali, care l-au votat în unanimitate.

Steagul municipiului Buzău este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporţia între lăţimea şi lungimea steagului de 2/3, de culoare alb cu două benzi de culoare roşie, înguste pe orizontală, una în partea superioară şi una în partea inferioară. În centru este imprimată stema municipiului Buzău. În partea lateral stângă este inscripţionat statutul localităţii ”Municipiul”, în partea dreaptă denumirea ”Buzău”, iar sub banda roşie din partea inferioară este denumirea ”România”. Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lăţime.

Stema municipiului Buzău se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, împărţit în trei cartiere, traversat de un râu undat de culoare albastră. În câmpul superior, în cartierul din dreapta, pe fond albastru, se află imaginea stilizată a unui palat de argint şi negru, pe o terasă verde. În câmpul superior, în cartierul din stânga, pe fond roşu, se află o spadă şi un topuz, încrucişate, de argint, surmontate de o coroană voievodală de aur. În vârful scutului, în câmp argintiu, se află pasărea Phoenix, neagră, ieşind dintr-un rug roşu. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu şapte turnuri crenelate.

 

FOTO: Campus Buzău

No votes yet