Share |

Grupul de iniţiativă „Împreună pentru buzoieni” strînge în jurul său oamenii cu adevărat oameni

Supereroii nu sunt de găsit doar în cărţi sau la televizor. Oameni care cu greu acceptă să iasă în faţă, deşi ar trebui, pentru că suntem în criză de modele pentru tinerii de azi. Supereroii se găsesc printre noi. Nu aşteaptă recompense, nu vor să fie celebri, vor să ajute și atît. ȘI, în majoritatea cazurilor, nu sunt nici oamenid e afaceri și nici politicieni.

Şi pentru că oamenii buni se întîlnesc, îi adună dragostea faţă de aproapele încercat de necazuri şi bucuria de a dărui, cîţiva buzoieni cu suflet mare au format de un an un grup de iniţiativă, care intervine în tot judeţul ajutînd oamenii aflaţi în mari nevoi.  Pagina lor de pe Facebook, „Împreună pentru buzoieni”, ne prezintă zilnic aproape, cazurile la care au intervenit, cum au ajutat şi ce necazuri îi încearcă pe oamenii aceia.

 „Ai trăit sentimentul de bucurie când ai ajutat pe cineva? Ai făcut o faptă bună până acum? Sau ai primit o donație din partea cuiva?

Pentru noi o faptă bună înseamnă să lași pe cineva în fața ta la coadă în magazin, să-i dai un leu bătrânului care așteaptă afară, să donezi alimente de bază, cărți, haine, jucării sau atunci când îți schimbi electrocasnicele prin casă, să le donezi pe cele vechi. Ce vrei și ce poți, atât timp cât sunt de folos altcuiva! Poți să-ți imaginezi cât de mult contează atenția pe care o acorzi unei persoane vulnerabile? Îți poți închipui ce simte acea persoana când primește ajutor de la o persoană necunoscută, când se așteaptă mai puțin? Este un sentiment minunat să știi că poți ajuta pe cineva printr-un gest minor, dar puternic. 

Noi toți putem împărți bucurie și speranță, pentru că om cu om putem face lumea un loc mai fericit” , aşa sună mesajul de întîmpinare de pe pagina oficială de facebook a grupului. Coordonatorul activităţii este o buzoiancă, care se numeşte Diana Rus şi care a adunat în jurul său oameni cu suflet mare, dornici să ajute.

După cum probabil vă aduceți aminte, în urmă cu 1 an, a apărut un articol cu privire la activitatea unui grup restrâns de cetățeni, “Împreună pentru buzoieni”. Cu toate că foarte multe persoane au intrat în legătură cu Diana, buzoianca care a iniţiat proiectul, doar o parte dintre aceştia și-au dorit cu adevărat să ajute, ceea ce n-a reprezentat însă o piedică în activitatea grupului, dovadă stau cele 36 de cazuri sociale în care membrii s-au implicat în 2017, și încă 6 pe care le-au abordat de la începutul anului şi pînă în prezent.

Dacă în anul ce s-a încheiat obiectivele grupului au fost îndreptate către a asigura cazurilor abordate cele necesare nevoilor zilnice (alimente, haine, produse de uz casnic, etc), prerogativul pentru viitorul apropiat este de a îndeplini mai multe necesități, precum: asigurarea financiară a controalelor medicale și a medicamentelor, îmbunătățirea locuințelor familiilor sărace prin a le achiziționa uși, geamuri, electrocasnice, asigurarea lemnelor de foc în perioada iernii. Grupul “Împreună pentru buzoieni” este mereu în căutarea altor cazuri sociale, dar revin mereu la cele deja vizitate de câte ori este nevoie. Spre exemplu, familiile cu mulți copii vor fi ajutate la fiecare început școlar cu haine și rechizite pentru copii, bătrânii singuri ce trăiesc din pensii mizere vor fi ajutați cu plata rețetelor (acolo unde nu există asigurare de sănătate) și nu în ultimul rând le vor fi furnizate în fiecare iarnă lemne tuturor celor care nu-și permit decât să cumpere alimentele esențiale supraviețuirii.

Aa cum am mai spus, de curând, grupul a înființat o pagină dedicată activității lor: https://www.facebook.com/impreunapentrubuzoieni/ pentru a împărtăși cu cetățenii buzoieni cazurile pe care aceștia le întâlnesc sau care le sunt semnalate. Dar, membrii comunică și își planifică activitatea prin intermediul unui grup închis pe facebook cu același nume https://www.facebook.com/groups/391953234488474/, fiind o bună modalitate prin care Diana asigură transparența resurselor grupului, postând lunar bonurile de la cumpărături și poze cu locațiile unde ajung donațiile și este dedicat doar persoanelor care ajută în mod constant.

Membri grupului sunt persoane discrete, al căror singur scop este de a îmbunătăți, în măsura în care pot, viața celor mai nefericiți dintre noi.

Your rating: Nimic Average: 3 (2 votes)