Share |

Iluminat public pe bază de senzori în municipiul Buzău

Sistemul de iluminat public din municipiul Buzău va fi existins și refăcut de așa manieră încât să ofere siguranță, dar să se limiteze în același tim p valorile factuirilor la iluminatul public.

Zonele mărginașe ale orașului vor beneficia curând de iluminat pșublic odată cu concretizarea proiectelor pe care Primăria municipiului Buzău le are în plan.

,,Noi avem deja studii pe iluminatul public din Buzău, avem prinși inclusiv pe fonduri europene bani, pentru a realiza reabilitarea iluminatului în zone defavorizate. E un proiect foarte interesant, de exemplu pe 3 cartiere – Dorobanți și  partea asta din Primăverii –sper ca până la sfârșitul acestui an să încheiem deja contractul, dar s-a realizat deja studiul de oportunitate care va sta la baza începerii licitației sau va sta la baza caietului de sarcini pentru a avea un câștigător, firmă privată, că așa sunt regulamentele astea făcute, pentru gestionarea iluminatului în Buzău. Prin acest contract se vor face și investiții. Un prim proiect îl vom avea chiar pe Unirii Sud, pe Calea Eroilor unde vom avea un asemenea iluminat cu senzori. Sunt aproape bolnav de a face economii, iar iluminatul acesta cu senzori și cu LED-uri ne va aduce economii de până la 60%, pentru că eu trebuie să micșorez această factură la iluminat și în același timp să ridicăm calitatea iluminatului în municipiul Buzău. În primul rând, să fie peste tot, să avem o lumină plăcută, inclusiv de siguranță ,dar în același timp să plătim și mai puțin. Sunt foarte interesat de acest lucru”, a explicat primarul orașului, Constantin  Toma, pentru publicația BuzăuMedia

No votes yet