Share |

Inconștiență maximă din partea șoferilor care tranzitează Viaductul Giurca! (FOTO)

Pe Viaductul Giurca, de pe DN 10, zona Siriu, a apărut în suprastructură o gaură gaură cu un diametru de peste o jumătate de metru, în care intră fără probleme o roată de mașină și prin care se vede hăul.  Administratorul drumului  a luat primele măsuri, instituind restricție de viteză și de tonaj.

Groapa a apărut pe sensul de mers dinspre Covasna spre Buzău, iar un șofer responsabil ar evita fără să stea pe gânduri acest drum. În realitate, șoferilor care tranzitează zona respectivă pare să nu le pese de pericolul la care se expun, în sensul că nu respectă nici regimul de viteză impus de autorități, de 10 km la oră, iar camioanele grele trec pe aici nestingherite.

Groapa a apărut nu de multă vreme, deoarece, potrivit administratorului drumului, în urmă cu 6 luni, când s-a făcut ultima verificare tehnică a viaductului de la Giurca, suprafașa suprastructurii sale nu prezenta nicio problemă. ”În urma reviziei la viaductul Gramaticu, kilometru 82 + 630 s-a constatat că în deschiderea numărul 4 există o cedare a suprastructurii poziționată pe axul viaductului ce măsoară 0,5-0,6 metri pătrați. Această cedare este propriu zis o gaură care permite vizualizarea prin suprastructura viaductului a terenului accidental, ce se poziționează sub această deschidere. În aceste condiții Secția de drumuri naționale Buzău, prin districtul Siriu, a înștiințat organele de poliție și urmează să întocmească un proces verbal privind cele relatate și cu măsurile ce se impun. Respectiva gaură va fi balizată pe contor cu balize reflectorizante și cu indicatoare la capetele viaductului de restricție de viteză 10 km la oră. Aducem la cunoștință că deja pe acest sector de drum din cauza alunecării de teren de la kilometrul 86 +300 există restricție de tonaj de 3,5 tone.Vorbim de o structură rigidă, o structură de beton. Știm că aceste structuri atunci când încep să aibă probleme, dacă nu faci expertize și faci doar o reparație de suprafață, poți constata ulterior că acea structură era afectată mult mai mult. Vom vedea cât de deteriorată este structura în sine, vom trece la repararea acestei zone”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Viaductul Giurca are o lungime de aproximativ 280 metri și o înălțime a pilonilor de 46 de metri. Până când angajații de la Drumuri Naționale vor efectua lucrări de reparație la viaduct, este esențial ca șoferii să indicatoarele rutiere și să circule cu viteză redusă.

No votes yet