Share |

Inspectoratul Judeţean de Poliţie în criză de personalul

Modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte pensiile speciale aproape că a creat un tsunami pe segmentul de resurse umane al IPJ Buzău, potrivit comisarului-şef  Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, care a dat cîteva detalii în acest sens cu ocazia conferinţei de presă organizată, marţi, pentru prezantarea bilanţului activităţii pe anul 2017.  Nici angajările din sursă externă, care s-au făcut nu a reuşit să rezolve problema, avînd în vedere că noii poliţişti au nevoie de luni bune de pregătire pentru a putea  face faţă cerinţelor muncii de om al legii.

Peste 70 de poliţişti buzoieni au ales calea pensionării în 2017 şi dacă pare un număr neînsemnat, trebuie spus că golul lăsat de aceşti oameni crează mari probleme în activitatea instituţiei. Comisarul-şef Laurenţiu Pantazi spune că cei 70 de pensionaţi înseamnă aproape 20 la sută din numărul de posturi care rămîne neacoperit şi că balanţa este greu de echilibrat, dat fiind că au plecat ofiţeri şi subofiţeri cu peste 20 de ani de experienţă.

Singura soluţie de a acoperi deficitul de personal, de moment, ce-i drept,  rămîne tot angajarea din sursă externă, dar şi mutările temporare de personal, de la o structură la alta.

Şi Jandarmeria,  ca şi ISU Buzău se confrunt cu deficitul de personal, dar nu în măsura în care să le fie afectată activitatea, cele două structuri ale MAI funcţionînd cu un nivel de încadrare de personal de aproximativ 90 la sută. 

No votes yet