Share |

Intervenție ISU într-un incendiu izbucnit la Spitalul Județean

Joi, 28 septembrie 2017, de la ora 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” a  derulat un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenție în cazul unui izbucnirii unui incendiu în incinta unei unități spitalicești. Sub denumirea „Managementul situaţiilor de urgenţă create de izbucnirea unui incendiu într-o instituţie medicală” , exerci’iul a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău, scenariul presupunând izbucnirea unui incendiu într-un cabinet, care este descoperit de un cadru medical abia după 10 minute. Cadrele medicale au avut sarcina de a salva și a evacua pacienții din incinta unității medicale.  Echipajele sosite la fața locului au constatat că focul se manifestă pe o suprafață de 120 de metri pătrați și că încăperile aflate la etajele superioare au fost inundate cu fum. Cinci pacienți nu s-au putut evacua și au fost intoxicați cu fum, doi dintre ei fiind inconștienți.

Pompierii, alături de personalul medical au acționat pentru evacuarea persoanelor surprinse în interior, acordarea primului ajutor medical calificat și transportul acestora la unitatea de primiri urgențe, precum și pentru localizarea și stingerea incendiului.

Polițiștii și jandarmii au fost și ei prezenți la fața locului și s-au implicat cu măsuri de ordine şi siguranţă publică în zonă, inclusiv prin dirijarea traficului rutier sau restricţionarea acestuia şi interzicerea accesului persoanelor şi autovehiculelor neautorizate în zonele de intervenţie.

Pentru desfășurarea exerciţiului au fost mobilizați aproximativ 110 pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă propuse, fiind dislocate un număr de 27 autospeciale de intervenţie

No votes yet