Share |

Marcel Ciolacu s-a ținut de promisiune! S-a dat startul!

 O întâlnire importantă, organizată de președintele interimar al PSD, deputatul Marcel Ciolacu, la începutul anului trecut, cu toți primarii județului Buzău, își arată zilele acestea roadele.  Primii trei primari buzoieni au adus o veste mult așteptată locuitorilor comunelor în fruntea cărora se află.

Locuitorii comunei Beceni au primit o veste importantă din partea autorităților, care au anunțat emiterea certificatuluid e urbanism pentru "Dezvoltare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Beceni, județul Buzău".

"Locuitorii comunei Beceni VOR AVEA GAZE: vorbim despre o realitate pe care o vom simți cu toții în curând!

Este o mare provocare, dar împreună cu Primăria Mărăcineni, Primăria Săpoca, Primăria Cernătești și cu reprezentanții TRANS GAZ muncim serios la proiectul de înființare a rețelei de gaze naturale.

Vă prezint planul de distribuție a rețelei de gaze naturale în satele Izvoru-Dulce, Izvoru-Dulce Sat, Lunca Morii, Valea Părului, Cărpiniștea, Beceni, Mărgăriți, Gura Dimienii, Dogari și Florești.

În următoarea perioadă se va trece la proiectarea și execuția lucrărilor – lucrările începând din comuna Mărăcineni!", a anunțat primarul comunei Beceni, Laurențiu Constantin Dumitru, pe pagina sa de Facebook.

Înființarea sistemului de alimentare cu gaze este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a comunei Beceni, care se alătură celorlalte proiecte importante dezvoltate până în prezent în comuna Beceni, cum ar fi reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare și a celei sanitare, extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public stradal, Asfaltarea mai multor drumuri de interes local, proiect care  se afșă acum în derulare și construirea unui nou sediu pentru Primăria Beceni.

În urmă cu două zile, administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a postat și el un text pe Facebook, prin care a adus vestea cea mare locuitorilor comunei: "Locuitorii Mărăcineniului VOR AVEA GAZE! E o realitate pe care o vom simți cu toții în curând!"

Racordarea la gaze a comunelor mai sus enumerate face parte dintr-un amplu proiect care se concretizează pe etape și care este posibil după ce, anul trecut, în luna februarie, la inițiativa președintelui PSD, Marcel Ciolacu, s-au pus bazele unui proiect ambițios, care vizează toate comunele județului Buzău. 

Pe data de 29 februarie 2019, Marcel Ciolacu a organizat o întâlnire cu directorul Transgaz, buzoianul Sterian Ion, la care au participat toți primarii tuturor comunelor buzoiene, indiferent de coloratura politică, prefectul județului de la vremea respectivă, Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, precum și directorul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Dumitru Chiriță, la finalul căreia a fost anunțat cel mai mabițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău:  "Este un proiect gigant de zeci de milioane de euro care va aduce zona rurală la standarde europene și le va oferi oamenilor perspectiva unei vieți mai bune.

Toți pașii procedurali i-am discutat astăzi în prezența primarilor din județ în cadrul unei întâlniri organizate de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Buzău la care au participat directorul Transgaz, Sterian Ion și președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță.

Am decis împreună să înființăm rapid o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) la nivel județean, care să cuprindă toate localitățile beneficiare ale proiectului, grupate în patru diviziuni în funcție de zonă. Următoarea etapă va fi întocmirea studiilor de fezabilitate, aprobarea lor și demararea lucrărilor.

Sunt convins că fiecare dintre cei responsabili își va face datoria astfel încât acest proiect să fie o reușită pentru județul nostru!"

 

No votes yet