Share |

Ministrul Educației îi amenință pe sindicaliști cu cercetări disciplinare

Ministrul Educației, Valentin Popa, a cerut  organizarea unei noi simulari în școlile în care a fost boicotata, luni, de către profesori. Evaluarea Naţională nu s-a putut ține în 25 de şcoli din țară, 14 şcoli din judeţul Harghita, opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad.

 În județul Buzău acest lucru s-a întâmplat doar la Liceul pentru Deficienți de Vedere. Marți, ministrul Educației a anunțat că vor avea loc cercetări disciplinare în unitățile de învățământ în care profesorii au refuzat să asigure asistența pe timpul desfășurării simulării Evaluării Naționale.

”Profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi să susţină cel mai importanmt examen al vieţii. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări când doresc dar nu să afecteze activitatea elevilor. În realitate, astăzi, nu s-a putut susţine evaluarea naţională în 25 de şcoli. Este vorba despre 14 şcoli în judeţul Harghita, despre opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad. (...) Dacă boicotul acesta este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară”, a declarat Valentin Popa.

No votes yet