Share |

Nehoienii au donat sânge în biserică (FOTO)

Dar din dar se face rai, iar nehoienii, mobilizați de preotul Bogdan Furtună, parohul  Catedralei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, au răspuns în număr impresionant apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău de a dona sânge. Pentru o zi, Catedrala din Nehoiu a fost spital. O echipă de cadre medicale din cadrul  Centrului de Transfuzii Sanguine s-a deplasat săptămâna trecută la Nehoiu, unde a amenajat nteriorul bisericii într-un spați adecvat donării de sânge. Aproape 100 de nehoieni au răspuns apelului lansat de Biserică, prin vocea preotului Bogdan Furtună și au așteptat să doneze sânge.

  „Sângele Domnului a fost prețul imens pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră, iar noi nu putem fi indiferenți la suferința semenilor noștri. De aceea, donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință, iar în felul acesta, Îl urmăm pe Răscumpărătorul divin, conștienți că noi avem o viață nouă. Avem viața cea adevărată, prin sângele lui Hristos”,  a declarat părintele Bogdan Furtună.

La nivel național, Biserica este implicată activ în acțiuni de donare de sânge. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă” a fost iniţiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre și a reuşit până acum mobilizarea a circa 30.000 de donatori la nivelul întregii țări.

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)