Share |

NESATISFĂCĂTOR! Din nou același calificativ pentru șefele învățământului buzoian

Bombă la Inspectoratul Școlar Județean! Ieri, pe adresa instituției au ajuns plicurile cu ultimele evaluări ale celor trei inspectori școlari care conduc învățământul buzoian, de fapt reevaluările efectuate de Ministerul Educației  după scandalul din februarie, când inspectorii generali școlari din 13 județe au contestat evaluările spunând că nu s-a respectat procedura.

Se pare că ultimele evaluări, care au ajuns ieri la IȘJ, au venit în urma contestațiilor la calificativele inițiale, primite în luna februarie de cele trei șefe, Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău.  Am contactat-o pe Nela Wamsiedel, inspectorul general ajunct în cadrul IȘJ, care a pretins că nu știe nimic despre acest lucru, deoarece nu se află la Inspectorat.

Mai trebuie spus că același calificativ, nesatisfăcător, au primit și inspectorii școlari generali și adjuncți ai inspectoratelor școlare din Ialomița și Giurgiu, după cum relatează presa.

Cu o zi înainte de a ajunge rezultatele ultimelor evaluări la Buzău, Florina Stoian împreună cu  adjuncta sa Daniela Palcău s-au aliniat colegilor din țară aflați în aceeași situație și au semnat o plângere  penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București, acuzându-i pe angajații Ministerului Educației de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Plângerea semantă de zece inspectori școlari generali și adjuncți vizează modul în care, în luna februarie 2018, a fost făcută evaluarea în baza căreia a apărut ordinul de înlocuire din funcție a șefilor inspectoratelor școlare din mai multe județe.

Sunt voci care susțin cu tărie că șefii inspectoratelor care au recurs la acest demers aveau informația potrivit căreia vor ieși șifonați și după ultima evaluare efectuată extrem de riguros de Minister  după ce a avut loc scandalul din februarie.

Your rating: Nimic Average: 3 (2 votes)