Share |

Noul pod de la Vadu Pașii va fi dat în folosință cel târziu în toamnă

Lucrările care se execută în prezent la podul de la Vadu Paşii, peste râul Buzău sunt avansate, iar constructorul dă asigurări că investiția, în valoare totatlă de 26 de milioane de lei, până la toamnă va fi dată în folosință.

Teoretic, investiția este asigurată din bugetul statului, dar, până acum, lucrările au fost efectuate cu fonduri din bugetul propriu al judeţului Buzău.

Conducerea Consiliului Județean Buzău, care la rândul său dă asigură că podul va fi dat în folosință cel târziu în toamnă, a mai precizat că, în prezent se fac eforturi pentru recuperarea banilor alocați până acum pentru construcția banilor, pe care ar fi trebuit să-i plătească statul.

Chiar și în condițiile în care vremea nu este favorabilă, în prezent lucrările avansează sub supravegherea atentă a autorităților, având în vedere că este este un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei de proximitate a munipiului Buzau. Noul pod peste râul Buzău este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, dar până acum însă, lucrarea a fost finanţată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Buzău. Podul de la Vadu Paşii a fost ridicat în 1886, de celebrul inginer Anghel Saligny, pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.

No votes yet