Share |

Orașul Buzău printre pionierii la nivel național care aplică metodele ecologice de amenajare a spațiilor verzi

În mai puțin de un an, municipiul Buzău a ajuns să se numere printre cele mai frumoase orașe din țară, creativitatea peisagiștilor fiind vizibilă. Grădinile orașului și spațiile verzi arată ca la carte, iar autoritățile caută soluții tot timpul  soluții sustenabile pentru amenajări ușor de întreținut, care să consume puține resurse. 

O astfel de soluție s-a aplicat în acest an în  câteva dintre sensurile giratorii ale orașului unde, pe lângă materialul vegetal, specialiștii societății Urbis Serv au ales soluția de a aplica un strat de mulci decorativ, cu multiple proprietăți pentru plante și sol. "Stratul de mulci este compus din scoarță de copac, frunze sau paie, care pe lângă rolul decorativ mai contribuie și la îmbunătățirea proprietăților solului, care sunt esențiale pentru sănătatea plantelor. Am ales câteva modele și folosindu-ne de mulcii colorați le-am aplicat punând în valoarea spațiul amenajat. Mulcirea este o tehnologie folosită de legumicultori de mulți ani și presupune acoperirea solului special concepute pentru această operație. Unul din obiectivele folosirii mulcirii este modificarea temperaturii solului. Alte obiective urmărite prin mulcire sunt controlul buruienilor, al umidității, reducerea pierderii de îngrășăminte din sol, precum și reducerea compactării solului ", a subliniat directorul societății Urbis - Serv, Silviu Nicoară.

Buzăul este unul dintre pionierii la nivel național în ceea ce privește folosirea metodei de mulcire organică, o metodă relativ ieftină cu multiple avantaje pentru sol, plante și mediul înconjurător. Potrivit sursei mai sus citate, metoda respectivă va fi extinsă în următorii ani în majoritatea spațiilor verzi ale municipiului. "Brașovul, un oraș atât de frumos, pe care toți îl admirăm, nu au aplicat metodele noastre în amenajarea spațiilor verzi, ci unele mai costisitoare și nu cu atâtea beneficii precum cele oferite de mulcire. Reșița, în schimb, a cumpărat tone întregi de mulci pentru amenajarea spațiilor verzi. Sunt metode extraordinare, care nu costă foarte mult și care vor fi extinse la nivelul orașului Buzău", a mai subliniat directorul Silviu Nicoară.

No votes yet