Share |

Posturile de director scolar, motiv de dispută

  Sindicaliştii din învăţământ ridică o problemă stringentă la nivelul sistemului de învăţământ buzoian, şi anume modul în care se ocupă funcţia de director scolar.
  Numirile personalului de conducere au continuat şi anul acesta, deşi de ani buni nu s-a mai ocupat în judeţ un concurs pentru ocuparea funcţiei de director.Acest lucru a stârnit reacţia negativă a sindicaliştilor , care au adresat o sesizare către Inspectoratul Scolar Judeţean în care semnalează cazuri ale unor directori de şcoli care nu întrunesc condiţiile minime pentru a ocupa un post de director.
   Legea prevede ca, pentru ocuparea funcţiei de director, acesta să deţină cel puţin gradul didactic II. Cu toate acestea, sindicaliştii acuză că în acest moment la Buzău există cel puţin 15 directori care nu au decît definitivatul, primul grad didactic.

   In acest sens, liderul SÎP Buzău, Ion Dobre ,a declarat: "Astăzi sesizăm IŞJ pentru directorii care nu întrunesc condiţiile minime şi care au fost numiţi cu delegaţie pentru postul de director. Există 15 oameni fără gradul didactic doi numiţi directori. Pe noi nu ne-ar afecta, dar nu îi putem lăsa să îşi facă jocurile murdare."

Ceea ce este surprinzător însă este faptul că numirile de directori se fac după legea veche, Legea nr.84 pentru profesori cu minim gradul II, iar pentru profesorii care vor să ocupe un post eliberat după începerea şcolii, acest lucru se poate face numai după noua Lege a Educaţiei pe baza unui concurs organizat la nivelul şcolii sub conducerea unui Consiliu de Administraţie.

Your rating: Nimic Average: 4.9 (7 votes)