Share |

Președintele CJ Buzău i-a dus flori și alimente uneia dintre cele mai vârstnice buzoience

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a dorit să marcheze Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an pe data de 1 octombrie și a vizitat acasă dintre cele mai în vârstă buzoience, Angelica Dragna, care locuiește în comuna Vernești, satul Nișcov. 

Femeia va împlini 105 ani anul viitor, în luna februarie și a povestit că a ajuns la aceasta vârstă, în condițiile în care soțul său s-a stins în urmă cu 30 de ani, întrucat nu s-a abatut niciodată de la principiul său de a nu consuma niciodată alcool, indiferent de ocazie, chiar dacă toată viața a muncit din greu și a mâncat ce a apucat. Femeia a adăugat ca mișcarea și munca au ajutat-o să ajungă la această vârstă.

“Am dus-o cât am fost tânără și bine și rău și aș munci și acum, că am inima de muncit, dar nu mai am putere. Sunt învățată de la părinți să fac treabă, dar nu mai pot la 100 de ani. Am muncit ani de zile cu cobilița în spate și, cu toate astea, am ajuns la 100 de ani. Am mâncat mai mult rău decât bine, pentru că trăiam cu zeamă de varză și mămăligă. Cred că am apucat vârsta asta pentru că nu am băut. Nu mi-a plăcut deloc băutura și poate de asta am ajuns la etatea asta. E bine că trăiesc, că am prins vremurile astea, dar sunt multe suferințe”, a povestit bătrâna.

Buzoianca a avut patru copii, însă doar trei mai trăiesc. Ea spune că a pierdut demult numărul nepoţilor şi strănepoţilor, dar se mândreşte că a ajuns să aibă doi stră-strănepoţi."După război, la vreo trei ani, fost o secetă mare. Mi-am luat copiii şi am plecat la un inginer la Bucureşti, unde am fost servitoare câţiva ani fără să fiu plătită. Fiind cu trei copii după mine ne ţinea omul cu casă şi masă şi nu mai putea să îmi dea şi bani. Apoi, a venit bărbatul şi m-a luat acasă. Mergeam pe jos de la Nişcov până la Buzău, vreo zece kilometri, cu cobiliţa în spate, vindeam fructe, iar cu banii câştigaţi luam carne şi peşte de la Buzău. Veneam apoi pe jos acasă, cu cobiliţa în spate, să aduc mâncare la copii. Vorba ceea: mersul pe jos, face piciorul frumos. Dar e şi sănătos”, a mai spus femeia.

Președintele Emanoil Neagu i-a dus Angelinei Dragna flori și alimente, iar aceasta din urmă i-a urat ca tot ce își dorește să se împlinească și l-a rugat să o viziteze și la aniversarea celor 105 ani, care va avea loc în februarie  anul viitor. 

Your rating: Nimic Average: 5 (2 votes)