Share |

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, va da astăzi un ordin important

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că mâine va da ordinul de demarare a lucrărilor de reabilitare a clădirii Spitalului Brătianu.

„Joi voi da ordinul de începere a lucrărilor. Contractul l-am semnat anul trecut, dar șapte luni a durat proiectarea. Acum, joi 7 februarie, vor începe efectiv lucrările. Știu că sunt buzoieni care și-ar fi dorit ca acolo să fi rămas un spital sau măcar o unitate medicală. Din păcate, Uniunea Europeană nu acordă finanțări pentru așa ceva. Înființarea unui centru cultural era singura variantă prin care clădirea se putea reabilita cu fonduri europene. Va fi una dintre cele mai frumoase zone din Buzău! Nu vorbim doar de recondiționarea clădirii în sine, ci și de spațiul verde din față și din spate. Vom amenaja acolo o grădină publică. Se vor ține spectacole, concerte, expoziții, diverse manifestări cultural-artistice. Să nu uit, în grădină vom sădi magnolii pentru că așa e recunoscută zona din preajma blocului Magnolia ”, a anunțat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. Este primul proiect din judeţul Buzău finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că în zonă va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

 

No votes yet