Share |

Primarul Constantin Toma își îndreaptă atenția spre podul din Bariera Brăilei, aflat într-o stare avansată de degradare (FOTO

Podul rutier din Bariera Brăilei a intrat în atenția conducerii administrației locale, care a decis să comande specialiștilor un studiu care să stabilească gradul de degradare al obiectivului, după care să procedeze la reabilitarea sa.

Intrarea podului într-un proces de degradare este vizibilă cu ochiul liber, iar cetățenii care se văd nevoiți să traverseze podul respectiv au atras atenția în mediul online, postând fotografii și subliniind că "cine are de văzut trebuie să vadă", un apel clar la autoriți să ia cunoștință cu situația și apoi să ia măsuri.

Se văd clar rugina apărută la elementele de metal ale podului, precum și crăpăturile în beton, iar în fața acestor evidențe conducerea Primăriei municipiului Buzău, sesizată de cetățeni, a hotărât să ia măsuri.

Primarului Constantin Toma dorește o analiză serioasă a structurii de rezistență a podului, un necesar de lucrări elaborat de specialiști, după care urmează să aibă loc lucrările de reabilitare. Constantin Toma a subliniat și faptul că problemele la podul din Bariera Brăilei au apărut în urmă cu mulți ani, când au început să cadă primele bucăți de beton, dar că administrația locală de la vremea respectivă nu a acordat atenție acestui fapt, ceea ce a făcut ca podul să devină un adevărat pericol pentru trecătorii prin zonă.

Podul respectiv a fost construit în 1970 și, de o jumătate de secol, nu a beneficiat vreodată de vreo reparație capitală.

No votes yet