Share |

Primarul orașului, Constantin Toma, apel important către buzoieni!

Primarul orașului, Constantin Toma, face un apel către buzoieni pentru a sprijini proiectul edilitar al municipalității de modernizare și dezvoltare a orașului, pornind de la vechiul Iaz al Morilor.

Municipalitatea are în vedere reproduceri ale unor mori de apă, zone de promenadă şi multe alte atracţii pentru localnici şi oaspeţi ai Buzăului ar putea apărea pe raza municipiului în următorii ani. Un proiect de dezvoltare urbană, extrem de îndrăzneţ, prevede valorificarea unui curs de apă care acum subtraversează oraşul prin tuburi, cunoscut odinioară ca Iazul Morii. Autorităţile buzoiene intenţionează să transforme refacă Iazul Morilor astfel încât o porţiune de câteva sute de metri să devină una dintre atracţiile oraşului, cu amenajări asemenea unei faleze, terase şi mori de apă.

În acest scop, edilul șef al orașului a solicitat printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook ajutor din partea buzoienilor care pot pune la dispoziție documente, dar și  fotografii ale unor unelte, scule sau  dispozitive de agricultură, legumicultură, darace de lână, tăbăcari sau mori de cereale. Materialele sunt așteptate la secretariatul Primăriri pentru a fi inventariate și evaluate, iar apoi returnate deținătorilor. 

Iazul Morii este un canal care pleacă din râul Buzău, de la stăvilarul de la Verneşti, curge între DN 10 şi apa Buzăului, traversează toată Simileasca apoi în dreptul Galleria Mall intră în subteran. Curge prin tuburi pe sub strada Frăsinet şi continuă pe sub blocurile din Broşteni şi Dorobanţi apoi iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.
 

No votes yet