Share |

Proiect imobiliar de anvergură la Vadu Pașii, comuna care mizează pe tineri

Vadu Pașii este o comună care mizează pe tineri, deoarece proiectele puse în practică până acum de administrația locală i-a avut în centru pe tineri, scopul dezvoltării fiind în primul rând acela de a-i determina pe tineri să aleagă să locuiască aici.
„România se confruntă cu un fenomen demografic îngrijorător și anume îmbătrânirea populaţiei. Oricine poate observa acest lucru, dar un primar trebuie nu doar să constate că există o problemă, ci şi să acţioneze pentru a o rezolva. Ne aflăm la mică distanță de municipiul Buzău, ceea ce înseamnă că putem deveni o opţiune serioasă pentru cei care vor să îşi caute un loc unde să se aşeze, în care să îmbine avantajele vieţii din mediul rural – aer curat, linişte – cu apropierea unei mari localităţi urbane. Ştiu că nu este uşor, şi de aceea am gândit soluții care, cred eu, vor da roade“, a declarat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.
Primăria comunei Vadu Pașii a depus recent o cere Agenției Naționale pentru Locuințe pentru construirea unui bloc de locuințe pentru tineri, instituție care a răspuns cu promptitudine, fapt care i-a încurajat pe responsabilii administrației din Vadu Pașii să revină și cu o a doua cerere, iar în momentul de față se fac demersuri pentru construirea a două blocuri, fiecare cu câte 20 de apartamente, în două locații diferite și anume Focșănei și Gura Câlnăului.
Fiecare dintre cele două blocuri de locuințe va avea propria stație de epurare și de aceea una dintre condiții a fost  ca terenurile puse la dispoziție de către Primăria comunei Vadu Pașii pentru acest proiect  să fie în zone diferite.
Primul criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească viitorii beneficiari ai locuințelor ANL este acela de a fi căsătoriți și de a avea vârste de până în 35 de ani, iar o altă condiție, care mai mult ca sigur va fi valabilă va fi aceea ca tinerii respectivi să fie specialiști în anumite domenii de activitate, care să contribuie la activitățile sociale, economice și culturale ale comunei Vadu Pașii.
Pentru restul tinerilor căsătoriți, cu vârste de până în 35 de ani, Primăria a prevăzut în buget 9 miliarde lei vechi, sumă necesară scoaterii din domeniul agricol a unei suprafețe de teren de 5 hectare aflate pe teritoriul comunei și lotizarea ei pentru construirea de locuințe.
Lucrurile nu se opresc însă aici. Edilii comunei fac eforturi pentru a creşte gradul de atractivitate a localităţii, prin oferirea de condiţii similiare cu cele din mediul urban.
Toate localităţile au deja alimentare cu apă potabilă şi este depus un proiect cu finanţare guvernamentală pentru introducerea canalizării. De asemenea, reabilitarea reţelei de drumuri este şi ea o prioritate. În momentul de faţă se lucrează la modernizarea drumurilor din comună. În paralel se află depuse diferite proiecte pentru modernizarea tuturor drumurilor comunei, scopul final fiind acela ca toate satele să fie legate între ele prin drumuri asfaltate.
Dincolo de intenţia de a atrage tineri şi de a moderniza comuna, primarul spune că mai are în plan şi atragerea de investiţii.
"Avem ce oferi. Vrem să atragem tineri, dar și investitori, aici în Vadu Pașii. În toată țara multe sate dispar, multe comune sunt pe cale de dispariție, cu o populație foarte în scădere, dar aici, în comuna Vadu Pașii, fenomenul este cu totul altul și evoluează din ce în ce mai bine. Populația este în creștere, o populație tânără cu oameni harnici, iar noi administrația locală, punem umărul la acest fenomen.”", a mai spus primarul Gheorghe Firon.

Your rating: Nimic Average: 3 (2 votes)