Share |

Proiectul de buget pe 2019 lovește dur în planurile de investiții ale Primăriei Buzău pe acest an. Ce spune primarul Constantin Toma!

pentru a respinge categoric aceste prevederi noi, spunînd că cele două măsuri combinate duc la pierde majore pentru primării.
Și asta pentru că banii pe care îi vor primi nu vor acoperi nici pe departe cheltuielile pe care sunt obligați să și le asume. 
Vor fi afectate, fără îndoială, planurile de investiții ale municipiilor din țară, inclusiv cel preconizat pentru anul în curs de primarul Constantin Toma.
Una dintre nemulțumirile edilului șef are legătură cu faptul că, prin proiectul de buget pe 2019, cotele din impozitul pe venit ce urmează să fie alocate, 20% la bugetul local al județului, 45 - 50 % la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor, în timp ce structurilor asociative le este alocat un buget de 60% și 30 - 35 % pentru echilibrarea bugetelor locale, față de procentul de 20% solicitat. , 
O nouă întâlnire pe tema bugetului pe 2019 este organizată miercuri cu Asociația Municipiilor din România, la care  și-ar fi anunțat participarea și liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Din păcate nu mai putem negocia pe acest proiect de buget. Am participat la întrunirea de luni a Asociației Municiiiplor și am fost una dintre persoanele care au luat cuvântul spunând că nu mi se pare normal să mis e traseze o sarcină, mă refer la indemnizațiile însoțilorilor persoanelor cu handicap, fără acoperire bugetară. Prin noua măsură, bugetul municipiului Buzău va suferi o pierdere de 10 milioane de lei. La nivelul consiliilor județene există o comisie în care primăriile nu au nicio reprezentativitate, în care s-au luat decizii care ne afectează. Practic indemnizațiile persoanelor cu handicapmși drepturile salariale ale însoțitorilor trec în responsabilitatea noastră. Vorbim de o sarcină bugetară fără acoperire, iar Buzăul este al doilea oraș din țară cel mai afectat. Ni s-a promis totuși, că acolo unde orașele rămân pe deficit din cauza acestei măsuri, vor primi bani din bugetul de stat. Rămâne să vedem cum se va materializa această măsură", a declarat primarul Constantin Toma pentru Gazeta buzoiană. 

Trebuie subliniat că Buzăul s-a remarcat în mandatul primarului Constantin Toma printr-un plan de investiții inedit, care vizează modernizarea orașului și ridicarea lui la standarde europene, de aceea proiectul de buget pe 2019 al Guvernului a venit ca o veste proastă pentru buzoieni.

 

 

 

 

No votes yet