Share |

Strigăt de disperare! Au peste 80 de ani și cerul liber le este acoperiș. Focul le-a mistuit casa (FOTO)

În mai puțin de o jumătate de oră, munca de peste 50 de ani a doi bătrâni octogenari a fost mistuită de flăcările unui incendiu care a izbucnit dintr-o dată. Doi bătrâni din satul Căldărușanca,  comuna Glodeanu Sărat, au rămas pe drumuri după ce, în urmă cu câteva zile, le-a luat foc casa din pricina instalației electrice.

Vântul care bătea cu putere a făcut ca incendiul să se extindă cu repeziciune, iar când bătrânii și-au dat seama că ceva arde, era deja prea târziu, focul le cuprinsese aproape toată casa, iar flăcările ieșeau prin acoperiș. Au sărit vecinii cu stingătoare, au venit și pompierii de la cel mai apropiat punct de lucru, dar în zadar, nimic nu s-a mai putut salva din munca lor de o viață.

Pompierii s-au luptat din greu să lichideze incendiul care era înteţit de rafalele de vânt. În final, bătrâneii au rămas fără nimic. Cele câteva țoale pe care focul nu a apucat să le ardă stau acum înghețate între ruinele casei lor. Îmbibate de apa folosită de pompieri pentru a stinge incendiul s-au transformat în sloiuri de gheață.

„Am fugit din mijlocul focului cu am avut pe noi. Nu ne-a mai rămas nici măcar o pereche de  ciorapi. Au rămas  două carpete pe pereți, dar sunt sloi de gheață.  Nu ne-a fost ușor în viață, am avut necazuri multe și am trudit pentru fiecare lucrușor, dar aveam măcar un acoperiș deasupra capului. Acum nu mai avem nimic, doar mila oamenilor. Suntem vai de noi! ”, povestește bătrânelul de 82 de ani, nea Costică Ciufu, cum îl știe toată lumea din Căldărușanca, fără să-și poată stăpâni lacrimile.  

Sunt bătrâni și cu sănătatea precară și se tem să nu cadă la pat, fiindă cerul liber le este acum acoperișul. Au fost primiți de o rudă să doarmă zilele acestea, cât este ger afară, dar vor fi nevoiți să se întoarcă între ruinele casei lor cum se va încălzi puțin, deoarece casa în care sunt găzduiți are doar două cămăruțe în care locuiesc și proprietarii.

 Pensiile nu le-au ajuns niciodată, nici măcar să-și cumpere tratamentele întregi, cu atât mai puțin să o ia acum de la zero și să-și ridice o construcție cât de mică în care să se adăpostească.

Cei doi bătrâni se uită cu disperare în jur, nu știu încotro să o ia și spun că au trecut prin multe suferințe grele de-a lungul vieții, dar niciun necaz un necaz nu a fost mai mare ca acesta de a-și pierde casa.

Bătrânilor le-ar prinde bine cel mai mic ajutor, iar cei care vor să o facă, îi găsesc cu ușurință la Căldărușanca, pentru că toată lumea din sat știe unde stă nea Costică Ciufu.

No votes yet