Share |

Turism balneo, medical şi de wellness în județul Buzău! Megaproiect ce va fi dezvoltat de Consiliul Județean!

După o perioadă de ani de zile după Revoluție, în care ruina a mușcat fără milă din majoritatea vechilor edificii ale Stațiunii Sărata Monteoru, în ultimii ani, administrația județeană a transformat într-o prioritate renașterea vechii stațiuni.

Vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Romeo Lungu, proaspăt întors de l Bistrița- Năsăud, una dintre cele mai renumite regiuni balneare ale țării, a anunțat pe pagina sa personală de Facebook  că a pus acolo bazele un ei colaborări, care se va concretiza în Stațiunea Sărata Monteoru Monteoru prin baze Spa, Wellness și de repunere în circuit a unor renumite bazine de tratament din zonă.

„Zilele acestea, împreuna cu câțiva colegi din aparatul de specialitate al Consiliului judetean Buzau, am efectuat o vizită de documentare în județul Bistrița-Năsăud, acolo unde există mai multe parcuri balneare si de agrement. În urma întâlnirilor cu autoritățile publice locale de aici, am reușit să punem bazele unei colaborări, în vederea realizării Complexului balnear de la Sărata Monteoru.

Resursele naturale sunt, poate, cel mai de preț bun pe care îl avem, iar valorificarea potențialului balnear de la Sărata Monteoru este cheia către redeschiderea frumoasei noastre stațiuni, comparate odinioară cu renumita Karlovy Vary.

Complexul balnear de la Sărata Monteoru va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement pentru adulți și copii, restaurant și spațiu de conferințe”,  a anunțat vicepreședintele Romeo Lungu pe pagina sa de pe rețeua de socializare.

Stațiunea Sărata Monteoru era comparată cândva cuKarlovy Vary, iar acum este vizitată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. O strategie de relansare, aplicată în aceşti ani de autorităţi şi investitori privaţi, încearcă aducerea staţiunii în prim-planul turismului românesc. Un pas important l-a reprezentat obţinerea statutului de staţiune balneoclimaterică.

Prin hotărârea de Guvern nr. 926 din 8 decembrie 2016, staţiunea Sărata Monteoru a primit statutul de „staţiune balneoclimaterică”. Ca staţiune balneoclimaterică, pentru dezvoltarea localităţii vor putea fi accesate, chiar din acest an, mai multe fonduri europene şi guvernamentale. ”Sărata Monteoru a devenit staţiune balneoclimaterică. Este un pas important, pentru că începând din 2017 se pot accesa mai multe fonduri europene şi este un mic pas înainte să devină staţiune de interes naţional. Sperăm ca cel mai târziu la începutul anului 2018, aceasta să devină staţiune de interes national”, declara  Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, la începutul anului trecut. Acum se fac primii pași concreți în acest sens.

 Staţiunea Sărata Monteoru este cea mai cunoscută din judeţul Buzău. Ea se află la 14 kilometri de municipiul Buzău, fiind situată în comuna Merei. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

No votes yet