Share |

Un drumul județean de 18 milioane de euro trece pe la Curtea de Apel Ploiești

Cele două firme contestatare sunt SC Tancrad SRL Galați și SC OYL COMPANY HOLDING AG SRL Slobozia. „Această lege e antiromânească! Mărefer aici la Legea achizițiilor publice care permite ca o licitație pentru o lucrare de utilitate publică să se întindă pe durata a câțiva ani. În forma în care esrte legea acum, ne tăiem singuri craca de sub picioare. Vrem să atragem cât mai multe fonduri europene, în unele instituții se fac mari eforturi, sunt angajați care fac ore suplimentare pentru a grăbi implementarea proiectelor, dar ne pomenim cpă lucrurile se blochează cu anii când firmele se contestă una pe alta. Toate țările din jur, Ungaria, Cehia, Polonia și-au adaptata legislația ca lucrurile să meargă șnur, numai noi nu. M-am plâns și parlamentarilor de Buzău, e treaba lor să facă ori să schimbe legia, am, speranțe că în scurt timp această lege va fi simplificată ”, a precizat pentru publicația Opinia președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Anul acesta se împlinesc doi ani de când a fost lansată pe SEAP procedura de de atribuire a lucrării de reabilitare a tronsonului din DJ 203K Mărăcineni – Podul Muncii, valoarea totală a lucrării fiind de 18 milioane de euro.

Iată ce consemna în urmă cu mai puțăin de doi ani publicația Adevărul despre firma Tancrad SRL Galați, după ce aceasta a dat în judecată Primăria Brăila care a penalizat-o deoarece i-a întârziat nejustificat o serie de lucrări pe acre le contractase: „Blamată de brăileni pentru întârzierile foarte mari dar şi pentru calitatea scăzută a lucrărilor executate pentru reabilitarea unui important bulevard din Brăila, „Tancrad” SRL Galaţi, considerată pe vremuri firma de casă a baronului Gheorghe Bunea Stancu, a dat Primăria Brăila în judecată, solicitând daune morale şi materiale. Motivul supărării: Primăria a îndrăznit să penalizeze cu circa 9 miliarde de lei vechi, atât firma gălăţeană cât şi consorţiul din care aceasta face parte, pentru că a întârziat nepermis de mult lucrările de reabilitare şi modernizare a bulevardului Dorobanţilor din municipiul Brăila. Este vorba despre un contract în valoare de circa 30 milioane de euro, care a început în 2012 şi ar fi trebuit să fie gata până în decembrie 2015. În urmă cu aproape trei săptămâni, mai exact pe în data de 8 iunie anul curent, Primăria Brăila a fost notificată oficial de Tribunalul Brăila că există un dosar pe rol prin care SC "Max Boegl" SRL România solicită recepţia lucrărilor efectuate până în prezent în cadrul contractului de reabilitare a bulevardului Dorobanţilor, respectiv rezilierea contractului pentru lucrările rămase de realizat şi plata de daune morale şi materiale. Astfel, consorţiul care a lucrat până acum pe Dorobanţi, adică asocierea de firme "Max Boegl" - "Switelsky" - "Tancrad" - "Euro Construct", şi-a luat sculele şi a părăsit şantierul. Şi nu a făcut-o oricum, ci mai înainte a dat în judecată Primăria, solicitând plata unor daune”

No votes yet