Share |

Atletul buzoian Horațio Zaharia, dublu campion balcanic

Profesorul de sport, Horațio Zaharia, și-a adăugat zilele trecute în palmares încă două medalii de aur. El a câștigat probele de 110 și 400 metri garduri, ale Campionatului Balcanic de atletism Masters, de la Novi Sad, Serbia.

Peste 700 de atleți veterani au participat în perioada 23 – 25 septembrie la competiția organizată de sârbi, pe stadionul Karadjordje, din Novi Sad. Printre ei s-a numărat și Horațio Zaharia, atlet buzoian în vârstă de 47 de ani, care a concurat la categoria M45, la probele de 110 metri garduri și 400 metri garduri.

Buzoianul a câștigat ambele probe, iar performanța sa este cu atât mai importantă cu cât ea vine din partea unui sportiv care se antrenează în spații inadecvate. ”Dacă la proba de 110 metri, totul se bazează pe explozie, viteză, cea de 400 de metri este foarte grea și nu degeaba i se spune proba diavolului. Te epuizează foarte repede, pentru că solicită toate calitățile motrice, viteză, rezistență, îndemânare pentru a calcula pașii”, a declarat Horațio Zaharia.

Atletul buzoian este profesor de sport la Școala gimnazială nr. 7. Pentru el urmează o perioadă de odihnă, după care va relua antrenamentele pentru campionatele europene și balcanice de atletism în sală.

No votes yet