Share |

Fostul atacant al Gloriei Dumitru Marcu, va lucra pentru echipa din Crâng

Lovitură de imagine reuşită de conducerea Gloriei, un nume mare al fotbalului buzoian din perioada de glorie a anilor ‘80, Dumitru Marcu, va completa echipa administrativă a clubului.

Fostul atacant al Gloriei Buzău a evoluat de-a lungul carierei la echipele CFR Caracal, Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova, Mecanică Fină Bucureşti.

Aproape de retragerea din cariera de jucător, Mitică Marcu cum era alintat de către suporteri, a pus umărul la obţinerea celei mai mari performanţe a fotbalului buzoian, locul 5 în Divizia A a sezonului 1984-1985, performanţă care a propulsat echipa Gloria în fosta Cupă Balcanică.

 Debutul lui Marcu în prima divizie a avut loc la data de 29.11.1970 la partida Progresul Bucureşti – Steaua 1-1, iar retragerea din  liga I s-a produs cu ocazia partidei FC Argeş Piteşti – Gloria Buzău 4-0 în data de 26.10.1986.

În tricoul roş-albastru al Gloriei, fostul mare jucător a evoluat în 57 meciuri, reuşind să înscrie 16 goluri. În prima ligă a fotbalului românesc, Marcu a reuşit 83 de goluri în 283 de partide disputate.

Your rating: Nimic Average: 3.8 (4 votes)