Share |

Marina BABOI la borna 40 de titluri de campioană națională

Cu numai  10 zile inaintea startului celei de a 17 editii a Campionatelor mondiale U20 programate intre 10-15 iulie la TAMPERE in FINLANDA ,  Pitestiul a fost gazda finalei campionatelor nationale de atletism pentru aceasta categorie de varsta - juniori 1 in Romania . Intrecerea ,  ce a reunit la start peste 350 de participanti de la 100 de cluburi din tara , s-a constituit intr-un bun prilej de verificare pentru sportivii care au obtinut calificarea la mondiale , printre acestia numarandu-se si sprintera buzoiana Marina Andreea BABOI . 

         Reprezentanta clubului SCM GLORIA , eleva profesoarei DOINA VOINEA , a facut din nou un concurs extrem de reusit devenind dubla campioana nationala , impunandu-se categoric in probele de sprint 100m si 200m  , adaugand astfel in vitrina clubului patronat de primaria municipiului nu mai putin de 7 medalii de aur in doar o singura luna : 2 medalii de aur la Internationalele de seniori ale Romaniei , 3 medalii de aur la campionatele balcanice U20  si 2 medalii de aur la finala nationala U20 !!! Aflata la ultima participare la o competitie interna dedicata juniorilor , Marina a alergat din nou timpi de top european , in finala probei de 100m reusind sa coboare chiar sub 11,50s ( 11,48s )  ! Este singura atleta din Romania ce a reusit in ultimii doi ani sa coboare sub 11,60s in proba de 100m , iar din acest week-end sub 11,50s ! 

    Pe langa forma foarte buna pe care a aratat-o tanara noastra atleta , trebuie mentionat un lucru cu adevarat deosebit reusit de Marina : odata cu obtinerea ultimelor 2 titluri de campioana nationala numarul acestor distinctii din palmaresul sportivei buzoiene a ajuns la o cifra spectaculoasa , 40 !!!

Vitrina de trofee a Marinei mai cuprinde pe langa cele 40 de titluri de campioana nationala la toate categoriile de varsta - dintr-un total de 112 clasari pe cea mai inalta treapta a podiumului -  10 titluri de vicecampioana nationala si 14 medalii balcanice din care 11 titluri de campioana balcanica ! 

          Urmeaza deplasarea in Finlanda la Campionatul mondial U20 unde MARINA BABOI va da piept cu marile forte ale sprintului juvenil mondial , atletele din SUA , JAMAICA , TRINIDAD TOBAGO , NIGERIA dar si cu sprinterele de culoare din MAREA BRITANIE , GERMANIA s-au FRANTA , intr-un an 2018 in care s-a alergat extrem de tare in intreaga lume : 9 din adversarele Marinei au alergat mai bine decat recordul national de senioare al Romaniei - 11,30s , iar 19 dintre ele au stabilit in acest an performante mai bune decat recordul national U20 al Romaniei !

 

No votes yet