Share |

Marina Baboi, o nouă victorie importanta

Cu adevarat superbe evolutiile sprinterei MARINA BABOI in CEHIA .
Dupa ce sambata MARINA BABOI castigase marele premiu al meetingului atletic DOMAZLICE 54.YEAR CHODSKE 1500 invingand in finala probei de 100m , marti seara a luat startul in 2 probe la GRAND PRIX-UL CHEB 2019 .
Aceasta competitie destinata probelor neclasice - pentru noi romanii , dar perfect normale si regasite in majorritatea concursurilor din CEHIA , ia prijeluit vitezistei buzoiene sa participe pentru prima oara in cariera la 2 curse pe distante noi in aer liber 60m si 150 m .
Afisul competitiei anunta un mare spectacol atletic si un duel de zile mari pe cele doua distante intre ,, cea mai rapida romanca " , campioana la 60m , 100m si 200m a ROMANIEI - MARINA ANDREEA BABOI si redutabila multi medaliata si campioana ceha de anul acesta in probele de 60m si 100m KLARA SEIDLOVA si organizatorii nu s-au inselat deloc !
MARINA BABOI si KLARA SEIDLOVA s-au intalnit mai intai in finala probei de 60m , unde pe o ploie sacaitoare sportiva ceha a ajuns prima la linia de sosire oprind acele cronometrelor la 7,34s cu 3 sutimi de secunda mai repede decat Marina sosita in pozitia a doua . Demn de remarcat este ca ambele atlete au batut recordul meetingului in aceasta proba stabilit in 2014 de 7,43s .
A urmat cea de-a 2 ciocnire intre cele 2 sprintere de data aceasta 2 ore mai tarziu in finala probei de 150m unde pe ceeasi ploaie permanenta Marina si-a luat revansa invingand-o pe sportiva ceha care desi si-a alergat cel mai bun timp din cariera 17,56s , nu a putut sa se opuna victoriei romancei sosita prima in 17,53s , la doar 3 sutimi de secunda de recordul meetingului . Cu aceasta performanta MARINA BABOI ajunge direct pe locul 4 in clasamentul celor mai rapide curse alergate in istorie in CEHIA !
Doua medalii de aur si una de argint este bilantul deosebit cu care sportiva legitimata la SCM GLORIA BUZAU si pregatita de profesoara DOINA VOINEA , incheie turneul din CEHIA .
MARINA ajunge astfel la un numar impresionant de 32 de curse alergate in acest sezon de aer liber , 22 dintre ele castigate iar alte 9 sosind in primele 4 !!!
Urmeaza ultima competitie a sezonului Campionatul balcanic de seniori PRAVETS - BULGARIA 2-4 septembrie !

Your rating: Nimic Average: 5 (2 votes)