Share |

Marina Baboi, vicecampioană balcanică la seniori

Elita atletismului balcanic si-a dat intalnire la STARA ZAGORA , BULGARIA la cea de-a 71 editie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori , competitie ce a reunit la start sportivi din 19 tari ! 

           Reprezentanta Buzaului la aceasta intrecere a fost sprintera Marina Andreea BABOI , sportiva legitimata la SCM GLORIA BUZAU , eleva profesoarei Doina Voinea .Proaspat intoarsa din Finlanda unde a participat la Campionatul Mondial de atletism U20 , unde a reusit sa se califice in semifinalele probei de 100m devenind a 14 sprintera a lumii , dar unde a contactat si o raceala extrem de puternica , Marina a avut la dispozitie 48 de ore pentru recuperare intre avionul ce a adus-o de la Helsinki ,via Istanbul , si autocarul cu care s-a deplasat la Stara Zagora in Bulgaria , unde a alergat in mai putin de 2 ore si jumatate 3 curse de 100m la cel mai inalt nivel !. Desi incomplet refacuta  , vitezista buzoiana a facut o cursa deosebita in calificarile probei de 100m reusind sa opreasca acele cronometrelor la 11,40 timp ce ar fi insemnat un nou record national U20 , dar din pacate problemele tehnice ale organizatorilor au privat-o pe Marina de acest record , bulgarii anuntand ca se va omologa cronometrajul manual in calificarile probei de 100m , ceea ce inseamna ca performanta nu poate si inregistrata oficial ca record  !  Marcata de acest incident Marina a luat startul in finala probei de 100m unde a sosit pe pozitia a cincea , cursa castigata de bulgaroaica Eftimova . 

    Revenita pe pista in cursa stafetelor de 4x100m alaturi de ANA MARIA ROSIANU , IOANA GHEORGHE si ROXANA ENE si unde echipa Romaniei nu era cotata printre favorite , atleta buzoiana a facut un ultim schimb senzational , inventand practic o medalie de argint pentru delegatia Romaniei in aceasta proba !

    Inca o medalie balcanica pentru Marina Andreea BABOI , a 15-a din palmares , a 6-a in 2018 , celelalte 5 fiind toate de aur , dar si a 4 medalie internationala adusa in vitrina clubului SCM GLORIA alaturi de cele 4 titluri de campioana nationala ! 

    Sezonul atletic continua  cu finalele nationale ale seniorilor si tineretului ce vor avea los in 26-27 iunie la Pitesti , competitie unde Marina isi doreste sa adauge in palmaresul ei si al clubului buzoian noi performante !

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)