Share |

Primarul comunei Vadu Pașii: "Merită efortul de a le crea toate oportunitățile pentru a putea face performanță"

Peste trei săptămâni, în comuna Vadu Pașii demarează lucrările de construire a noii săli de sport, o sală de sport careva fi la fel de modernă și va arăta la fel ca cea a Liceului cu Program Sportiv Buzău, realizată cu fonduri europene. Cel puțin așa estimează primarul comunei, Gheorghe Firon, care a ținut să sublinieze că, în momentul de față are loc organizarea de șantier. Ordinul de începere a lucrărilor este așteptat din partea Companiei Naționale de Investiții, prin care se derulează proiectul.  „Același proiect de sală de sport ca și la Liceul cu Program Sportiv va fi concretizat și la noi în Vadu Pașii. Sala va avea tribună de 105 locuri, vestiare, magazie, birouri, tot ce trebuie. Un mare avantaj e că am găsit un teren liber fix în spatele școlii gimnaziale. Așa că elevii vor putea face aici ora de sport. Mulțumită sălii de sport va crește sănătatea locuitorilor comunei, dar și participarea sportivă întrucât se vor putea înființa echipe școlare de handbal, poate și volei ori baschet”, a explicat comunei Vadu Pașii,  Gheorghe Firon.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 9 luni, așa că, în 2020, locuitorii comunei Vadu Pașii vor beneficia de una dintre cele mai moderne săli de sport din județul Buzău.

Sala de sport va fi construită pe o suprafață de 1.030 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată va fi de 1.270 de metri pătrați. Imobilul va avea un spațiu foarte mare de parcare, precum și un spațiu verde obligatoriu, ce va fi un adevărat loc de recreere. Investiția este realizată cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții.

„Am sesizat un interes sporit al generațiilor tinere din comuna noastră față de sport. Am participat pentrun a susține echipa locală de juniori U12 a comunei noastre, la „Cupa Satelor”, organizată weekendul trecut de AJF Buzău și am fost impresionat să văd ce copii talentați are comuna noastră, copii care merită efortul nostru, al administrației locale, de a le crea toate oportunitățile pentru a putea face performanță în sport. De altfel, Școala din Vadu Pașii, dispune și de un teren de fotbal sintetic, astfel că elevii vor beneficia la ora de sport de cele mai bune condiții. Sala de sport va fi realizată în spatele bisericii din Vadu Pașii. Am căutat să fie cât  mai aproape de școala din centrul comunei, unde avem cei mai mulți copii, pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea sportivă și pe timp de iarnă. Era o problemă foarte delicată din punctul acesta de vedere. Investiția se ridică la aproape de 1 milion de euro și este realizată prin Ministerul Dezvoltării”, a spus primarul Gheorghe Firon.

No votes yet