Share |

Sfârșit de săptămână cu mult șah la Galleria Mall

La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Club Sportiv Pheonix Buzău a organizat un concurs de șah destinat elevilor, concurs derulat în cadrul proiectului

„Șahul – Sportul Minții”, care are ca principal obiectiv promovarea șahului în instituțiile de învățământ buzoiene. Au participat Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ Buzău, Liceul Teoretic „Al. Marghiloman”, Școala Generală „George Emil Palade”, Școala Gimnazială nr.11 Buzău. 35 de elevi ai Școlii nr.11 Buzău s-au întrecut pe parcursul a șase ore în măiestria sportului minții. Pe primele trei locuri s-au clasat Radu Cujbescu (premiul I), Adrian Mortu (premiul al II-lea) și Andrei Stan (premiul III). Și tot la sfîrșitul săptămânii tecute, ACS Pheonix Buzău a organizat, în Galleria Mall Buzău, concursul de șah rapid Cupa Primăverii , concurs omologat de F.I.D.E. și de Federația Română de Șah, activitate la care au luat parte 46 de sportivi legitimați de la șase  cluburi sportive din țară. După parcurgerea celor șapte runde, rezultatele au fost următoarele:

Turneul A – seniori

Locul I: Raul Luncașu – ACS Pheonix Buzău

Locul II: Roman Dubic – CS Voința Buzău

Locul III: Ștefan Done – ACS Pheonix Buzău

 

Turneul B – juniori sub 14 ani

Locul I: Cosmin Vasiliu – CSM Focșani 2007

Locul II: Dragoș Ion – CSM Focșani 2007

Locul III: Andrei Stan – CS Voința Buzău

Locul I sub 12 ani: Teodora Avădani – CSM Focșani 2007

Locul I sub 10 ani: – Anamaria Nicola – CS Voința Buzău

Locul I sub 8 ani: – Teodor Voicu – Palatul Copiilor Buzău

 

Concursul a făcut parte din calendarul competițional al ACS Pheonix Buzău, derulat în parteneriat cu DJST Buzău și, precum celelate activități organizate anterior sunt menite să promoveze sportul de performanță și sportivii buzoieni la nivel național.

No votes yet