Share |

Content about Administrație

Martie 7, 2018

Adunarea Generală a Acționarilor, care s-a întrunit miercuri, a votat în unanimitate constituirea Consiliului de Administrație provizoriu la Compania de Apă Buzău. Noul Consiliu de Administrație este alcătuit din doi reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, doi din partea Primăriei municipiului Buzău și un reprezentant al Primăriei Râmnicu Sărat.

Mandatul Consiliului de Administrație provizoriu este valabil până pe data de 30 iunie 2018.

Martie 6, 2018

În baza devizelor de lucrări înaintate de  constructorii implicați în construcția Podului de la Vadu Pașii și în refacerea drumului județean DJ 203L Pârscov - Cozieni, Ministerul Dezvoltării a transferat județului Buzău 4,5 milioane lei lei. Banii respectivi urmează să fie alocați constructorilor, 3 milioane lei pentru construcția podului de la Vadu Pașii și 1,5 milioane lei pentru DJ203 L.

Martie 4, 2018

La 41 de ani de la marele cutremur, cel mai puternic seism care a lovit România vreodată, în municipiul Buzău există 44 de clădiri pe care un cutremur mai serios le-ar distruge complet.  Majoritatea dintre se află în centrul orașului.

Martie 3, 2018

Fostul vicepremier al României, Marcel Ciolacu  a anunțat la întâlnirea de sâmbătă cu presa că proiectul prin care se  continuă construcția centurii ocolitoare a orașului se află în faza de licitare a execuției studiului de fezabilitate, licitație care este organizată de Ministerul Transporturilor. Ciolacu a dat de înțeles că proiectul are mari șanse de  finanțare.

Februarie 28, 2018

Politiștii locali au instituit filtre pe Șoseaua Pogonele și Șoseaua Spătarului – zona Peco, unde circulaţia este închisa sau se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă, pentru monitorizarea traficul rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo periculoase.

 Pentru șoferii care au rămas blocați în filtre dar și pentru cei care sunt de serviciu, polițiștii locali au asigurat ceai cald încă de la primele ore ale dimineții. De asemenea, se va interveni ori de câte ori situația o va impune.

Decembrie 9, 2014

Florin Lungu, primarul orașului Nehoiu, a fost reținut aseară de procurori, pentru 24 de ore, iar astăzi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Împotriva primaruluid e la Nehoiu sunt formulate 9 capete de acuzare. Este de presupus că Florin Lungu a fost arestat pentru incompabilitate și abuz în serviciu.

Iulie 3, 2012

Prima ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău în noua sa componență a avut loc astăzi și a avut pe ordinea de zi votul pentru implementarea a două proiecte derulate prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013: “Protecția și promovarea biodiversității sitului ROSCI0229 Siriu” și “Protecția și promovarea biodiversității sitului ROSCI0190 Penteleu”.

Prima ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău în noua sa componență a avut loc astăzi și a avut pe ordinea de zi votul pentru implementarea a două proiecte derulate prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013: “Protecția și promovarea biodiversității sitului ROSCI0229 Siriu” și “Protecția și promovarea biodiversității sitului ROSCI0190 Penteleu”.

Noiembrie 8, 2011

Inspectoratul de Stat în Construcții se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, potrivit anunțului făcut recent de ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, care susține că măsura respectivă urmăîrește eficientizarea activității instituției. I.J.C. Buzău va fi integrat Direcției Regionale în Construcții Sud-Est, alături de instituțiile similare din Constanța, Brăila, Galați, Tulcea și Vrancea. Sediul regionalei va fi la Constanța, iar Compartimentele de Control  și Inspecție în municipiile Buzău, Brăila, Galați, Tulcea și Focșani.

Octombrie 16, 2011

 Codul Fiscal s-a modificat din nou. Însă, de data aceasta, deciziile luate de Executiv sunt pe placul firmelor, deoarece multe dintre schimbări pun în practică solicitări mai vechi ale mediului de afaceri.
 Luna octombrie a adus o serie de transformări pentru agenţii economici, dar şi pentru buzoienii care intenţionau să contracteze credite bancare în diferite scopuri.

Aprilie 26, 2011

Începând cu data de 1 octombrie, a intrat în vigoare o modificare a Codului de procedură fiscală care prevede faptul că se sting "toate obligaţiile fiscale principale, în ordinea vechimii, şi apoi obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii". Prevederea respectivă a intrat în vigoare la începutul acestei luni, cînd s-a hotărît ca declarația 112 să se depună trimestrial de către unii contribuabili, iar datoriile să se stinga în ordinea vechimii lor. Specialiștii sunt de acord că respectiva reglementare nu face decît sa încurajeze acumularea de datorii la bugetul de stat.