Share |

Content about Cultură

Aprilie 27, 2020

Pe 20 martie, Teatrul „George Ciprian” din Buzău a lansat concursul de povești „Viața s-a mutat pe Internet”. Ne-au inspirat poveștile deja primite, așa că ne-am hotărât să extindem concursul în mai multe direcții:

- dorim să includem în volumul nostru și desene care să răspundă aceleiași teme

- dorim să primim materiale de la elevi din toată țara (sau chiar de la elevi români care locuiesc în străinătate)

Aprilie 18, 2020

În aceste clipe dificile, când arta teatrului este amenințată pretutindeni în lume, ne păstrăm convingerea că teatrul va găsi mereu un mod de a supraviețui și de a renaște din ruine - pentru că oamenii au nevoie de povești, de artă și pentru că simțim în continuare nevoia unei experiențe comune.

Februarie 13, 2020

Selecţia Naţională Eurovision 2020 are loc la Buzău

Pe 1 Martie, într-un spectacol organizat la Sala Sporturilor din Buzău,

aflăm actul artistic care va reprezentaRomânia la Rotterdam

 

Februarie 5, 2020

Împreună putem face o diferență în lume într-un mod FUN și anume licitând pentru diferite obiecte (picturi, obiecte handmade, lucruri din Nepal și alte țări exotice, vouchere, etc.) .

Ianuarie 15, 2020

 Luna ianuarie aduce spectacole noi pentru publicul buzoian. După ce în luna decembrie Teatrul „George Ciprian” a lansat 3 premiere, în această lună toate cele 3 spectacole sunt aduse pe scena noastră pentru iubitorii de teatru.

Octombrie 1, 2019

Luni, a debutat la Casa de Cultură a Sindicatelor Festivalul de teatru "Chişinău pentru Buzău", aflat la cea de-a doua ediţie şi în cadrul căruia vor fi prezentate în perioada 30 septembrie-4 octombrie patru spectacole, invitatul special al spectacolului fiind actorul și regizorul buzoian, Dan Puric, care a ținut în deschidere conferinţa "Teatrul meu".

Septembrie 23, 2019

Manualul a fost oferit elevilor din clasa a șaptea care urmează cursurile gimnaziale din cadrul Colegiului Național Pedagogic Buzău, acolo unde, luni, au avut loc două evenimente importante și anume Conferința Gheorghe Gh. Costa – Foru din cadrul proiectului Personalități buzoiene susținută de dr. Liviu Țăranu și prezentarea Manualului de Istorie al județului Buzău în prezența autorilor.

Septembrie 5, 2019

Clădirea Muzeului Chihlimbarului va intra în reabilitare, lucrări în urma cărora va beneficia de un sistem propriu de încălzire cu centrală pe lemne şi de un grup sanitar interior. Finalizarea lucrărilor de reabilitare este programat[ la ]nceputul iernii, potrivit conducerii instituţiei de cultură.

August 5, 2019

Biblioteca Județeană va funcționa în noua locație pentru o perioadă de 47 de luni, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului situat pe bulevardul Unirii la care sea adugă o perioadă de încă cinci ani,de monitorizare.

Iulie 29, 2019

 Conducerea Consiliului Județean Buzău a anunțat începerea lucrărilor din cadrul proiectului de restaurare, conservare şi modernizare a imobilului situat pe B-dul Nicolae Bălcescu, în vederea înfiinţării aici a Centrului Muzeal I.C. Brătianu”.

Iulie 21, 2019

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a lansat un avertisment pentru ministrul Culturii, Daniel Breaz, după ce acesta a declarat că îşi doreşte înfiinţarea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului.

Iulie 17, 2019

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, miercuri, decizia de numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale a buzoianului Timotei Oprea. Acesta este purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Buzău. Timotei Oprea este absolvent al Facultății de Teologie și, înainte de a ocupa funcția de purtător de cuvânt a lucrat în presa locala. Timotei Oprea a fost susținut de ALDE pentru ocuparea funcției de secretar de stat.

Iulie 10, 2019

Stațiunea Sărata Monteoru se pregătește să primească un nou val de turiști, cu prilejul Festivalului ”Zilele Monteorului”.

Mai 29, 2019

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalulului BUZĂU / IUBEŞTE / TEATRU va debuta în data de 1 iunie 2019 și se va derula pe parcursul unei săptămâni. La fel ca și în anii precedență, tema evenimentului organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judeţean, prezintă cele mai importante spectacole ale stagiunii teatrale.

Mai 16, 2019

Săptămâna 13 - 19.05.2019 este sărbătorită în întreaga țară, de către organizațiile și instituțiile publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităților, drept Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV).

Aprilie 1, 2019

Anul acesta este posibilă reabilitarea Muzeului Chihlimbarului din comuna Colţi, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Buzău. În prezent,  Muzeul din Colţi, cu exponate unice în Europa este într-o stare care necesită de urgenţă lucrări de consolidare şi modernizare

Trebuie menționat că imobilul în care funcționează Muzeul Chihlimbarului din comuna Colţi a trecut din domeniul public al judeţului Buzău în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie.