Share |

Content about Cultură

Iulie 26, 2018

Joi, 26 iulie, debutează a cincea ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Populare, care se organizează în fiecare an la Buzău.

Mai 9, 2018

 Primăria  municipiului Buzău va desfășurarea  în zilele de 10 și 11 mai  2018,  ora 10.30, la  sala Nicu Constantinescu din cadrul Palatului Comunal, conferința internațăională cu tema ”Eroii primului Război Mondial”.

„Conferința se va desfășura pe două secțiuni: în ziua de 10 mai 2018 secțiunea de istorie, iar în ziua de 11 mai 2018 secțiunea de geopolitică.

Mai 8, 2018

Cea de-a doua ediție a Festivalului „Buzău Fest”, care se va desfășura în perioada 01- 02 iunie, la Sărata Monteoru, vine cu surprize nenumărate pentru buzoieni, un program foarte atractiv, care să asigure o preență numeroasă., care cu siguranță va atrage mii de turiști.

Aprilie 26, 2018

Consilierii județeni au aprobat, joi, în ședința plenului, organizarea celei de-a doua ediții a festivalului „Buzău FEST” în luna iunie,  festival care promovează județul Buzău și care, anul trecut, a reușit umplerea până la refuz a celei mai cunoscute stațiuni turistice buzoiene, Sărata Monteoru.

Martie 14, 2018

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, peste 100 de invitații au fost trimise și primarilor și consilierilor locali din localitățile Republicii Moldova care au semnat declarații de unire cu România. Aleșii din peste 100 de localități de dincolo de Prut au parafat astfel de documente simbolice.

Martie 12, 2018

Orchestra „Lăutarii” din Chişinău va concerta săptămâna viitoare,  pe data de 17 martie, la Buzău, în cadrul unui mega eveniment  organizat de administrația municipală. Primarul orașului, Constantin Toma promite un eveniment de proporțiile celui organizat de Sărbători, Concertul de Crăciun susţinut de orchestra Johann Strauss Ensemble din Viena.

Martie 6, 2018

Joi, 15 martie, de la ora 19.00, buzoienii sunt așteptați la sala Teatrului George Ciprian, unde va fi pusă în scenă comedia „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, regia Geaninei Hergheligiu, cu actorii Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

Un bilet costă 60 de lei, iar în baza aceluiași bilet se poate intra și la spectacolul "Comedii  cu GOROBETE".

Octombrie 13, 2017

Primăria Capitalei, Muzeul Literaturii Române şi Clubul Dramaturgilor invită publicul la un spectacol-lectură, “Ce rămâne după viaţă?,” luni, 16 octombrie, de la ora 18.00, la sediul Muzeului Literaturii Române din Strada Nicolae Crețulescu 8, București.

Telefon: 021-212-5846

Din distribuţie fac parte:Carla Maria Teaha, Ştefan Pavel, Radu Catană,

Mihai Hurduc şi Alexandru Nagy.

Regia: Alexandru Nagy.

Intrarea este libera.

Iulie 31, 2017

 Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a participat la festivitatea de premiere cu care s-a încheiat cea de-a cinea ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Tradiționale “Plaiurile Mioriței”. De altfel , ministrul Culturii a fost cel care i-a premiat pe câștigătorii din Serbia, ai ediției din acest an.