Share |

Content about Politica

Februarie 24, 2020

"După 30 de ani de democrație, minciuna și blatul nu pot fi "monedă de schimb".

Februarie 22, 2020

Portavocea liberală din Consiliul Local Municipal, una dintre cele mai critice voci de-a lungul ultimilor patru ani, Constantin Ionescu, este din ce în ce mai apropiat de primarul municipiului Buzău Constantin Toma.

Februarie 21, 2020

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului.

La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a pus o serie de întrebări ministrului propus Victor Costache.

Februarie 21, 2020

PNL a realizat în ultimele zile o adevărată mascaradă, devenind primul partid ai cărui miniștri nu-și doresc voturi în Parlament, forțând limitele constituționale cu un singur scop: dorința de a demara alegeri anticipate pentru a ascunde faptul că nu vor dubla niciodată alocațiile și nici nu vor crește punctul de pensie din septembrie, așa cum este prevăzut in lege.

Februarie 17, 2020

                                                               "Invitaţie pentru buzoienii care doresc să facă parte din echipa mea

Februarie 17, 2020

PRO România Buzău a organizat, luni, o conferință de presă, în care a  fost prezentată Carmen Ichim, fostul prefect al județului Buzău, în calitate de membru al partidului. Alături de șeful organizației județene, Felix Rache și Carmen Ichim s-au mai aflat Viorel Ștefu și Viorel Dobre. 

Februarie 16, 2020

Primul pas spre un alt partid l-a făcut senatorul Dorin Bădulescu, în urmă cu o săptămână, când a părăsit partidul lui Călin Popescu Tărinceanu, ALDE și a semnat adeziunea la Partidul Mișcarea Populară a lui Traian Băsescu, formațiune pe care a părăsit-o în vara anului 2018. 

Adrian Mocanu a prelungit negocierilor cu conducerea PMP la nivel central până vineri, când a primit acordul de a prelua din nou conducerea organizației județene PMP Buzău, pe care , la fel ca și Bădulescu, a păsăsit-o în iulie 2018.

Februarie 15, 2020

Primarii social-democrați au fost convocați, vineri după-amiază, de către conducerea organizației județene,într-o ședință deîndată, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.
Alături de șeful partidului, Marcel Ciolacu, s-au aflat președintele executiv al PSD, Petre Emanoil Neagu, șeful organizației municipale a PSD, Constantin Toma și secretarul general al partidului, Romeo Lungu.

Februarie 14, 2020

Prima Casă, Start Up Nation, dublarea alocațiilor sau gratuitatea transportului pentru elevi se numără printre proiectele trunchiate, pas cu pas, de către guvernarea PNL.

Februarie 14, 2020

Scutirea angajaţilor din presă de impozitul pe venit este o măsură este o „măsură de stânga sănătoasă” ca și alte măsuri de stânga luate de PSD, care au generat plusvaloare și efecte benefice pentru economie: scutirea de taxe pentru IT-iști și creșterea salariului minim în construcții.

Februarie 12, 2020

Fostul prefect al județului Buzău, Carmen Ichim, va fi mai mult ca sigur unul dintre candidații la funcția de primar al municipiului Buzău. De altfel, domnia sa nu și-a ascuns intenția de a candida, dar nu a vorbit despre partidul care o va susține în demersul electoral respectiv. Până în această seară. S-a vehiculat multă vreme că PNL va fi partidul în care se va înscrie, iar speculațiile în acest sens au fost alimentate și de sondajul de opinie comandat de liberali, în care a apărut și numele său. 

Februarie 10, 2020

Viorel Holban a revenit în Partidul Național Liberal și va candida pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Sărat. Preotul Viorel Holban a declarat, la sfârșitul anului trecut, pentru "Gazeta Buzoiană" că, în luna ianuarie a acestui an, va analiza ofertele primite din partea partidelor și că va da curs celei mai bune din punctul său de vedere.

Ianuarie 31, 2020

Proiectul  de Lege  privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv a ajuns pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților (președinte comisie – deputat SORIN LAZĂR)

 

În data de 29 ianuarie 2020, Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a avut pe ordinea de zi cinci proiecte legislative (un raport și patru avize).

Ianuarie 29, 2020

Camera Deputaților convocată în ședință extraordinară a votat miercuri, 28 ianuarie 2020, propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de personal.

Printre cei care nu vor mai beneficia de pensie specială se află și persoanele care au avut calitatea de șef de stat și care, conform Legii nr. 406/2001, pe lângă alte beneficii, primeau o indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu.

Ianuarie 23, 2020

Soluție halucinantă oferită de ministrul transporturilor, Lucian Bote la problema aglomerației de pe Valea Prahovei. În loc să continue procedurile demarate de fostul guvern pentru autostrada Comarnic – Brașov, ministrul transporturilor le propune șoferilor o variantă alternativă: folosirea unui drum forestier din zona Azuga.

Ianuarie 20, 2020

Guvernul PNL a anunțat că-și va angaja răspunderea pentru schimbarea legislației electorale în cazul alegerilor locale, chiar dacă acest lucru contravine recomandărilor Curții Constituționale a României și ale Comisiei de la Veneția.

Ianuarie 17, 2020

Biroul Permanent al Organizației municipale a PNL Buzău s-a reunit, astăzi, pentru prima ședință din acest an. S-au discutat mai multe chestiuni, dar cel mai important punct pe ordinea de zi a fost desemnarea candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Buzău. Președintele organizației municipale a PNL Buzău, Constantin Ionescu, a fost desemnat drept candidat la funcția de primar al municipiului Buzău din partea PNL. Sursele noastre spun că Ionescu a primit votul tuturor celor prezenți la ședință.

Ianuarie 16, 2020

Guvernul „Amână tot” se opune dublării alocațiilor, demonstrând că interesul românilor nu se numără printre prioritățile PNL, declară Ionela Dobrică, deputat PSD.

Ianuarie 14, 2020

Alocaţiile pentru copii se dublează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea legii în acest sens.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.  

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de: 

Ianuarie 9, 2020

Marcel Ciolacu a fost reales președinte al organizației județene a PSD Buzău, joi, în cadrul Conferinței Extraordinare a partidului, la care a participat în calitate de invitat de onoare și Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD la nivel central.
În cadrul discursului pe care l-a susținut în fața social democraților buzoieni, Ciolacu a declarat că se va opri după acest mandat de lider al organizației județene a PSD, reamintind de promisiunea făcută în urmă cu patru ani: