Share |

Content about Politica

Iunie 13, 2019

Potrivit Agerpres, preşedintele Camerei Deputaţilor, buzoianul Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu ştie dacă va fi amânat congresul PSD, anunţat pentru 29 iunie, şi că aşteaptă să vadă ce se va hotărî în Comitetul Executiv Naţional al partidului. 

Iunie 6, 2019

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 5 iunie 2019,cu 211 voturipentruPropunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi pentru modificarea unor acte normative, inițiată de deputatul social-democrat buzoian Dănuț Păle, medic veterinar.

Iunie 5, 2019

Jurnalistul Dan Andronic face o descriere deloc măgulitoare la adresa USR despre care spune că încalecă PNL cu mare succes

Mai 28, 2019

PSD a decis în comitetul executiv de marți dimineață ca Marcel Ciolacu să fie propunerea PSD pentru postul permanent de șef al Camerei, practic al treilea om în stat.

Mai 24, 2019

Partidul Social Democrat a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central, după ce filiala Nehoiu a Partidului Național Liberal și președintele acesteia, Mircea Posea, au încălcat grav prevederile Legii partidelor politice și a campaniilor electorale. PNL a realizat și distribuit la Nehoiu un ziar de campanie ilegal și mincinos, încălcând legea.

Mai 13, 2019

Deputatul Marcel Ciolacu, președinte al organizației județene a PSD Buzău, anunță că marile investiții în județul Buzău vor continua. Într-o postare recentă pe pagina oificială de Facebook, deputatul Ciolacu amintește de sutele de milioane de euro pe care le-a atras în județ prin activitatea sa de lobby pe care i-a permis-o funcțiile înalte pe care le-a ocupat, bani care au fost investiți în infrastructură, în sănătate și educație și promite că eforturile sale în acest sens vor continua.

Mai 9, 2019

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegația chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, președintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, și conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice reprezentată de deputații Alexandru Stanescu- președinte, Dănuț Păle- vicepreședinte și Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuț Chesnoiu.

Mai 8, 2019

La Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, din județul Botoșani, a avut loc în perioada 4-5 mai 2019 cea de-a XIII-a ediție a Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele, Karakul, Bovine, Plante Tehnice și Produse Tradiționale. Evenimentul a reunit fermieri, producători, procesatori şi crescători de animale.

Aprilie 22, 2019

Agricultura este unul din domeniile care contribuie semnificativ la progresul economic al unei țări și indiferent de scara la care este practicată, aceasta are o influență foarte mare asupra bunăstării comunităților locale. Județul Buzău reprezintă un spațiu în care se dezvoltă un însemnat bazin legumicol exploatat de mici agricultori, la Glodeanu Sărat, dar și una din cele mai mari ferme din România, în comuna Amaru.

Aprilie 15, 2019

Social democratul Romeo Lungu, vicepreședinte al Consiliului Judetean Buzau, s-a aflat in incompatibilitate timp de trei ani, potrivit Agentiei Nationale de Integritate, care a anunțat situația respectivă printr-un comunicat de presa.

Aprilie 11, 2019

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat favorabil proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.139/2002 privind desființarea Societății naționale "Cai de Rasă" - S.A. și preluarea patrimoniului acesteia de către Regia Națională a Pădurilor.

Aprilie 11, 2019

Incepând cu luna decembrie a anului 2018 Consiliul Național al PSD a repornit motoarele, departamentele sale urmând să sprijine atât activitatea legislativă cât și pe cea executivă în îndeplinirea programului de guvernare asumat la alegerile parlamentare din 2016.

 

De asemenea, departamentele Consiliului Național reprezintă zona unde se elaborează și se consolidează politicile sectoriale ale viitoarelor strategii de guvernare al PSD.

 

Aprilie 3, 2019

Pe 31 martie a avut loc scrutinul pentru alegerea președintelui în Ucraina. Cu această ocazie, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) a organizat Misiunea de observare a alegerilor din Ucraina, misiune la care au fost invitate parlamentele statelor participante să trimită observatori care să asiste la procesul electoral.

Aprilie 3, 2019

Tribunalul Vrancea a admis cerea DNA prin care contestă decizia de liberare condiţioană a fostului politician buzoian, iar primul termen al procesului va avea loc în data de 17 aprilie. Până în prezent, fostul preeședinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, a executat doi ani şi şase luni, reprezentând o jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti.

Martie 28, 2019

Cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte de lucru suplimentare

Plenul Camerei Deputaților a acordat un vot favorabil Proiectului de Lege pentru modificarea art.75 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.