Share |

Content about Politica

Noiembrie 28, 2019

În urma unui raport favorabil în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, condusă de deputatul SORIN LAZĂR,  în Plenului Camerei Deputaților din data de 27 noiembrie 2019, a fost adoptat cu unanimitate de voturi Proiectul de Lege privind reglementarea fondurilor de investiții alternative și pentru modificarea și completarea unor acte normative (Plx 374/2019).

Noiembrie 28, 2019

Miercuri, 27 noiembrie 2019, Camera Deputaților a acordat, din nou, un vot favorabilPropunerii legislative pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și pentru modificarea unor acte normative, inițiată de deputatul social-democrat buzoian Dănuț Păle, medic veterinar.

Noiembrie 25, 2019

Județul Buzău nu se mai află în rândul celor fruntașe din punct de vedere al scorurilor obținute de PSD la alegeri. PNL a triumfat și la Buzău, obținând un scor peste PSD, chiar dacă diferența dinytre cei doi candidaȚI, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă a fost foarte mică.

Ultima numărătoare a voturilor a arătat că Iohannis,a obținut puţin peste jumătate din voturile valabil exprimate.

Noiembrie 25, 2019

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu săa exprimat cu privire la eșecul Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţialele. Marcel Ciolacu a postat un comentariu pe pagina sa de Facebook, în care spune că PSD are nevoie de un nou început și că rezultatul alegerilor de duminică fiind unul dezastruos care vine după cel la fel de prost la europarlamentare.

Noiembrie 25, 2019

Cifrele comunicate de Biroul Electoral Județean sunt foarte clare și arată că PNL, fără voturile de la Nehoiu, ar fi pierdut la Buzău în fața PSD cu 1300 de voturi. 

Organizația PNL Nehoiu a câştigat cu un scor de 67%, o diferență de 2000 de voturi față de organizația PSD Nehoiu, iar diferența dintre cele două partide, PNL și PSD, în judetul Buzău a fost doar de 700 de voturi. 

Noiembrie 20, 2019

Joi, 14 noiembrie, în majestuosul Palat al Parlamentului, cu stil și eleganță, s-a desfășurat evenimentul „Gala BURSA”, unde au fost marcați 29 de ani de apariție neîntreruptă a cotidianului BURSA.

Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi - miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei.

Noiembrie 20, 2019

Sediul PNL Buzău de lângă Palatul Comunal a fost, marți seară, scena unor discuții aprinse, care au degenerat la un moment dat. Cel care s-a dat în spectacol a fost liberalul Relu Dumitru, cel pe care conducerea PNL Buzău se pregătește să-l numească director la Agenția de Mediu.

Noiembrie 18, 2019

Primul tur al scrutinului pentru alegerea președintelui României a agitat apele în politica buzoiană. Rezultatele muncii organizațiilor de partid, cuantificate în procente, le-au dat avânt celor care au dovedit că au pus osul la treabă să-și facă noi socoteli sau chiar să ridice pretenții.

Noiembrie 17, 2019

Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, s-a aflat, duminică, în vizită electorală la Buzău, unde a fost întâmpinată atât de către susţinătorii săi, cât şi de opozanţi. 

La ora 9,30 fostul premier s-a deplasat la Palatul Comunal, acolo unde a fost întâmpinată de primarul orașului, Constantin Toma. Șase inși, în funte cu șefa PLUS Buzău, Jeni Botez, au întâmplinat-o pe Viorica Dăncilă cu pancarte pe care sfcria ALFABET și au huiduit-o. 

Noiembrie 13, 2019

Marți, 12 noiembrie 2019, în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială a fost dezbătută Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Noiembrie 12, 2019

Marți, 12 noiembrie 2019, a avut loc evenimentul de lansare a Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării la Palatul Parlamentului. Tema centrală dezbătută de invitați, reprezentanți ai Parlamentului, executivului, asociațiilor profesionale, mediului de afaceri și ai presei, a fost „Excesul de reglementare: atac asupra libertății economice. Cât de mult e prea mult?”.

Noiembrie 12, 2019

Dezbaterile trebuie încurajate, putând fi modalitatea optimă prin care se pot afla informații direct din piață, iar apoi se pot oferi țării legi corecte. Acesta a fost mesajul Președintelui Comisiei de Buget din Camera Deputaților, Sorin Lazăr (foto), în deschiderea evenimentului de lansare a Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC). Acesta a fost organizat marți, 11 noiembrie, la Palatul Parlamentului, în parteneriat cu Comisia pentru Buget din Camera Deputaților.

Noiembrie 7, 2019

Au rămas doar câteva zile până vom alege un nou președinte. Este o alegere a cărei miză se pierde de multe ori în dezbaterea politică a momentului, dar care ne va marca următorii cinci ani.

Cum vor fi aceștia? Vor fi la fel ca cei de până acum sau vor fi diferiți? Vom avea un președinte implicat și echidistant sau vom avea parte de alți cinci ani de absență la Palatul Cotroceni?