Share |

Content about Politica

Septembrie 17, 2019

În conformitate cu dispoziţiile art. 198, alin. (2) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, în calitate de primar al municipiului Buzău, aduc la cunoştinţă publică faptul că în şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Buzău din 09 septembrie 2019 au fost adoptate următoarele hotărâri cu caracter normativ:

Septembrie 15, 2019

Cortul amenajat în zona Pieţei Dacia din municipiul Buzău pentru strângerea de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, a fost vandalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind inscripţionate expresii licenţioase cu vopsea galbenă, potrivit PSD Buzău.

"Organizația PSD Buzău condamnă incidentul pentrecut noaptea trecută în zona Pieței Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru

Septembrie 12, 2019

Plenul Camerei Deputaților a adoptat în ședința de miercuri Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură.

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a transmis cu unanimitate de voturi, alături de Comisia  juridică, de disciplină și imunități, raportul favorabil cu privire la acest proiect, iar Plenul Camerei a decis adoptarea cu 265 de voturi și o singură abținere.

Septembrie 10, 2019

Președintele Camerei Deputaților, buzoianul Marcel Ciolacu, una dintre vocile puternice ale partidului aflat la guvernare, a făcut referire, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, cu privire la modul în care se desfăşoară negocierile în vederea asigurării unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. Deputatul Marcel Ciolacu a dat de înţeles că discuţiile se poartă atât cu membri ai grupului ALDE, cât şi ai Pro România: "În politică negociezi cu toată lumea".

Septembrie 4, 2019

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), a transmis luni, în debutul sesiunii parlamentare de toamnă, că își dorește ca Parlamentul să fie ocolit de războaiele politice pentru funcții și putere.

August 7, 2019

Din 2004 în România se derulează Programul "Euro 200" care are ca obiectiv stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT & C. Ediția din acest an a programului „Euro 200” se adresează unui număr total de 4080 de beneficiari. Fiecare dintre aceștia va primi un ajutor financiar de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator.

Iulie 12, 2019

Aproape 9 din 10 absolvenți de studii superioare se angajează în primii 3 ani după absolvire, în acest caz România reușind să se situeze peste media europeană, potrivit datelor furnizate de Eurostat pentru anul 2018.

Astfel, 88,9% dintre absolvenții de studii superioare din România și-au găsit un loc de muncă în primii trei ani de la absolvire, în timp ce media europeană este de 85,5%.

Iulie 8, 2019

România se află pe penultima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește procesul de digitalizare conform celui mai recent raport al Indicelui economiei și societății digitale al Comisiei Europene, această realitate revărsându-și efectele negative atât în plan economic cât și social. 

Iulie 4, 2019

Plenul Camerei Deputaților a adoptat Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea

unor acte normative în materie electorală.

Acesta a fost inițiat pentru a reglementa modul de exercitare a dreptului de vot al cetățenilor

români din diaspora și a fost elaborat în urma dezbaterilor din Comisia specială comună a

Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor

Iulie 3, 2019

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale. În urma adoptării, proiectul poate fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis. Proiectul a fost adoptat luni de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Iunie 27, 2019

57% dintre tinerii români consideră că îmbunătățirea educației ar trebui să fie prioritatea principală a Uniunii Europene, potrivit barometrului publicat de Comisia Europeană la începutul lunii mai.

Iunie 21, 2019

Social democrații buzoieni s-au întâlnit joi după-amiază în Conferința Județeană Extraordinară pentru a desemna delegația care v-a reprezenta organizația județeană a partidului la Congresul Extraordinar din 29 iunie. Delegația buzoiană va număra 140 de social democrați.

Iunie 13, 2019

Potrivit Agerpres, preşedintele Camerei Deputaţilor, buzoianul Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu ştie dacă va fi amânat congresul PSD, anunţat pentru 29 iunie, şi că aşteaptă să vadă ce se va hotărî în Comitetul Executiv Naţional al partidului. 

Iunie 6, 2019

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 5 iunie 2019,cu 211 voturipentruPropunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi pentru modificarea unor acte normative, inițiată de deputatul social-democrat buzoian Dănuț Păle, medic veterinar.

Iunie 5, 2019

Jurnalistul Dan Andronic face o descriere deloc măgulitoare la adresa USR despre care spune că încalecă PNL cu mare succes

Mai 28, 2019

PSD a decis în comitetul executiv de marți dimineață ca Marcel Ciolacu să fie propunerea PSD pentru postul permanent de șef al Camerei, practic al treilea om în stat.

Mai 24, 2019

Partidul Social Democrat a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central, după ce filiala Nehoiu a Partidului Național Liberal și președintele acesteia, Mircea Posea, au încălcat grav prevederile Legii partidelor politice și a campaniilor electorale. PNL a realizat și distribuit la Nehoiu un ziar de campanie ilegal și mincinos, încălcând legea.