Share |

Content about Politica

Februarie 14, 2019

Liderul mișcării unioniste, George Simion, și-a lansat, joi, la Buzău, candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai, din postura de independent.

Ianuarie 29, 2019

Cel mai important eveniment politic al zilei, demisia din PSD a fostului premier al României, Mihai Tudose, nu a fost trecut cu vederea la Buzău. În ultimele ore, evenimentul respectiv este extrem de dezbătut în mediul politic local și este normal sa fie așa având în vedere ca șeful organizației județene a partidului de guvernământ, deputatul Marcel Ciolacu, a participat la conducerea Guvernului "Tudose" în calitate de vicepremier.

Noiembrie 21, 2018

Ambasada Germaniei la București a comentat evenimentul de vineri, de la Buzău, când a avut loc resfințirea Domului din Cimitirul german, eveniment la care a participat și ambasadorul german la București, Cord Meier - Klodt, folosind cuvinte de apreciere față de municipalitatea buzoiană și primarul orașului, Constantin Toma. 

Octombrie 31, 2018

Marcel Ciolacu, chestor al Camerei Deputaților și lider al PSD Buzău, susține că nu a avut o confruntare fizică cu Liviu Dragnea, așa cum susțin deputații din opoziție, însă recunoaște o discuție mai aprinsă cu liderul PSD, potrivit STIRIPESURSE:RO.

Totodată, Ciolacu lasă de înțeles că zvonurile conform cărora Liviu Dragnea dorea un vot pentru a trece moțiunea împotriva lui Tudorel Toder sunt adevărate, explicând însă că deputații PSD au luat o decizie ”corectă” și nu au făcut jocul lui Liviu Dragnea.

Octombrie 30, 2018

Liberalul Marcel Botea, zis "Ștocăreală", pare să fi fost imaginea campaniei inițiate de Organizația Municipală PNL Buzău "Vreau la școală!", campanie prin care liberalii buzoieni au ajutat cu rechizite școlare câțiva elevi buzoieni. 

Octombrie 4, 2018

Consilierul municipal PSD, Daniel Lambru, a acționat în instanță Agenţia Naţională de Integritate, instituție care l-a declarat incompatibil, alesul având şi funcţie de conducere într-o instituţie subordonată Consiliului Local și anume la "Centrul de urgenţă de zi şi de noapte pentru persoanele adulte fără adăpost".  Lista aleșilor incompatibili a fost publicată de ANI la mijlocul lunii februarie a.c., iar Daniel Lambru a contestat decizia ANI.

Septembrie 20, 2018

La scurt timp după ce liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, l-a criticat aspru pe Dragnea, spunând că este un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare, mai mulţi parlamentari şi aleşi locali au avut reacţii la fel de vehemente. Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul Buzăului îl acuză pe Dragnea că şi-a confiscat ţara.

Septembrie 19, 2018

Unul dintre liderii județeni care se disociază în aceste momente de președintele PSD, LIviu Dragnea, este și deputatul Marcel Ciolacu, președintele organizației buzoiene a Partidului Social Democrat. Marcel Ciolacu a trecut la ofensivă și a publicat pe pegina personală de Facebook un mesaj pentru membrii partidului, dar și pentru simpatizanți, în care vorbește despre amprenta negativă pe care Drgnea a pus-o pe imaginea partidului și nu se ferește să-și exprime părerea că acesta ar trebui să facă un pas înapoi

Septembrie 5, 2018

Primarul Constantin Toma a fost ales, astăzi, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Buzău, cu unanimitate de voturi. 250 de delegaţi prezenţi în Sala Mare a Consiliului Judeţean, unde au avut loc alegerile, au girat pentru primarul Buzăului, care până astăzi a ocupat funcția respectivă ca interimar.

August 13, 2018

Nu mai multe de 60 de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Dacia, pentru a protesta faţă de guvern, dar şi de intervenţia brutală a jandarmeriei de vineri, din Piaţa Victoriei, potrivit publicației Adevărul. 

August 13, 2018

În cadrul unei conferințe de presă, doi deputați au venit să își manifeste frustrările personale în fața ziariștilor locali, aruncând cu noroi și au găsit de cuviința să încerce să facă puțină politică doar prin a mă jigni. Nu aveau ce să câștige dintr-o astfel de manifestare, iar faptul că au apelat la invective legate de aspectul fizic nu arată decât că aceștia au niște bariere mentale peste care nu pot trece.

Iulie 25, 2018

Fostul inspector şcolar general, Florina Stoian, dar și  inspectorul şcolar Ionela Voicu s-au înscris în ALDE, formațiune politică condusă la Buzău de deputatul Adrian Mocanu.

Iulie 9, 2018

Senatorul social- democrat Lucian Romașcanu a fost votat ca președinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Iulie 5, 2018

Senatorul Dorin Bădulescu, fost membru al grupului parlamentar PMP, a trecut la ALDE, potrivit presei centrale. VIneri, săptămâna trecută, Bădulescu susținea că demisia din PMP nu are legătură cu afilierea la un alt partid și că deocamdată rămâne independent.

Iulie 3, 2018

 Frământărilor politice, care macină liniștea oamenilor din administrația comunei Vadu Pașii de multă vreme, dar și a oamenilor de rând, le pică uneori victime și oamenii nevinovați.

Iunie 28, 2018

Ieri, 27.06.2018, mi-am prezentat demisia din cadrul Partidului Mișcarea Populară. Deși cunosc faptul că momentul nu este unul potrivit alimentând și mai mult speculațiile cu privire la trecerea către o altă formațiune politică, trebuie să precizez faptul că această decizie a venit fără legătură cu ceea ce s-a zvonit în ultimele trei săptămâni.