Share |

Content about Religie

Martie 22, 2019

Marşul pentru Viaţă va avea loc anul acesta în 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”. Arhiepiscopia Buzăului și a Vrancei anunță evenimentul respectiv și în parohiile buzoiene și vrâncene, eveniment care va avea loc în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.

Aprilie 23, 2018

Părintele Mihail Milea, unul dintre slujitorii altarului care și-a pus viaţa în slujba oamenilor își sărbătorește, astăzi, ziua de naștere.  Părintele este născut în ziua de Sfântul Gheorghe și a împlinit astăzi vârsta de 60 de ani. O viață închinată binelui și iubirii de aproapele, viața omului care nu obosește făcând bine și aducând bucurii sărmanilor, bătuților de soartă, orfanilor și bătrânilor necăjiți.

Septembrie 5, 2017

"In calitatea mea de fiu al Bisericii Ortodoxe Romane, fac un apel la pace si unitate catre toti membrii acesteia: ierarhi, clerici si simpli credinciosi.

Aprilie 26, 2016

Parohia Cuvioasa Parascheva Buzău, are, începând de săptămâna aceasta, pagină de Internet, creată special pentru a veni în întâmpinarea credincioșilor. Pe pagina respectivă, se vor găsi informații legate de istoria bisericii, de proiectele derulate, de programul slujbelor, dar și un set de fotografii cu biserica, centrul cultural-filantropic, grădinița și capela recent construită.

Aprilie 23, 2016

Pentru al patrulea an consecutiv, Centrul Cultural-Filantropic Cuvioasa Parascheva din Buzău oferă 25 de burse lunare, în valoare de 300 de lei fiecare, elevilor din judeţ, cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară, începând din anii de liceu și continuând chiar la universitate.

Martie 19, 2015

Joi, 19 martie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a avut o întâlnire oficială cu Excelenţa Sa, Dl Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România, la Centrul eparhial din Buzău.

Februarie 24, 2015

Curtea Constitutionala a decis ca participarea la ora de religie se poate face numai in baza unei cereri scrise a elevului major, a parintelui sau tutorelui elevului minor. Cererea pentru inscrierea elevului la ora de religie trebuie completata pana pe 6 martie.