Share |

Content about Sănătate

Iulie 19, 2020

-1 avocado copt
-1 roșie

Iunie 10, 2020

Camera de Comerț și Fundația Comunitară Buzău au făcut donații importante Spitalului Județean de Urgență Buzău. Cele două instituții au donat Spitalului aparatură în valoare totală de 70.000 euro pentru secțiile A.T.I., Cardiologie, U.P.U și Explorări Funcționale.

Mai 19, 2020

În urma anchetei epidemiologice efectuate, Direcția de Sănătate PUblică Buzău a decis ca toate cadrele medicale și pacienții internați pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență să fie testați pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noul coronavirus.

Mai 18, 2020

38 de cadre medicale de pe sectia Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență au fost testate și a rezultat că șapte cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Mai 6, 2020

Spitalul Județean Buzău a primit miercuri o targă tip izoletă. Comanda a fost făcută de Consiliul Judeţean pentru a fi utilizată la transportul pacienţilor suspecţi sau infectaţi cu COVID-19.

Aprilie 24, 2020

Este o inflamaţie microbiană sau virotică, cu modificare morfo-funcţională ce apare la nivelul căilor aeriene şi poate afecta, eventual, şi alveole izolate sau ţesutul pulmonar. Este caracterizată clinic prin stare febrilă, dureri retrosternale, tuse seacă la început şi apoi umedă, cu expectoraţie mucopurulentă, cu apariţia unor raluri sibilante şi ronflante.

Aprilie 23, 2020

Bolile aparatului cardiovascular

Nevroza cardiacă (astenia neuro-circulatorie)

Aprilie 15, 2020

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a semnat un Contract de sponsorizare, în baza căruia SC Besmax Pharma Distribution SRL va pune la dispoziția Consiliului Județean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de Fresenius Kabi Germania.

Aprilie 10, 2020

Mici diete pentru acasă, menite să detoxifice metabolismul

Încă din antichitate medicii au constatat faptul că un post prelungit reprezintă o binefacere, atât pentru organismul, cât şi pentru sufletul uman.

Aprilie 8, 2020

Singurul cabinet stomatologic de urgență, deschis în județul Buzău nu mai face față numărului mare de cereri. Pur și simplu, de duminică, de când și-a deschis ușile pentru pacienți, programările se țin lanț și au fost oameni care, fără programare, s-au prezentat la cabinet cu probleme stomatologice serioase.

Aprilie 7, 2020

Vești bune! Prin Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 74549/ 6.04.2020, prin care au fost repartizate la nivel național 4.150.000 de măști chirugicale cu trei pliuri, provenite dintr-o donație a unui agent economic privat, vă informăm că în județul Buzău vor exista trei mari categorii de beneficiari ai acestor echipamente de protecție:

  • Medici de familie;
  • Persoane vârstnice și bolnavi cronici;
  • Cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Aprilie 3, 2020

Pentru a beneficia de serviciile acestui cabinet, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic. Prin urmare, înainte de a se prezenta la cabinetul stomatologic, sunt rugați să apeleze numărul 0787.827.228. Programul pentru linia telefonică va fi conform programului de activitate anunțat.

Program de lucru:

Aprilie 2, 2020

Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Colegiul Medicilor din Buzău, oferă echipamente de protecție pentru medici afiliați Colegiului. Ajutorul va consta în materiale de protecție în valoare de 100.000 de lei.

Martie 31, 2020

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia înființării unui cabinet stomatologic, care va răspunde tuturor urgențelor medicale.
Luni a fost adoptată decizia prin care în municipiul Buzău se va înființa un cabinet stomatologic pentru intervenții în caz de urgență stomatologică și asta după o serie de consultări a primarului Constantin Toma cu președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

Martie 23, 2020

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat se închide pentru pacienţii obişnuiţi deoarece autoritățile au hotărât că va deveni unitate medicală tampon pentru bolnavii diagnosticaţi cu noul coronavirus. Prin urmare, aici vor fi trataţi doar pacienţii depistaţi pozitiv cu Covid-19 din judeţul Buzău.

Martie 13, 2020

Prefectura județului Buzău a identificat noi spaţii de carantină, care însumează 230 de locuri, dintre care, în prezent, sunt ocupate 41.