Share |

Content about Sănătate

Aprilie 22, 2019

Mai bine o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în 12 judeţe şi în Bucureşti, în perioada 15 – 19 aprilie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 19 aprilie, este de 16.552, fiind înregistrate 62 de decese.

Februarie 4, 2019

O fetiță de numai cinci luni a decedat în Spitalul Județean de Urgență Buzău, la câteva ore după internare.

Ianuarie 29, 2019

Declararea oficială a epidemiei de gripă ar putea să aibă loc în cazul celei de-a treia săptămâni epidemiologice, după cum a ținut să precizeze astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, medicul epidemiolog Carmen Scântei, reprezentant al Direcțieid e Sănătate Publicp Buzău.

La nivelul județului Buzău s-au înregistrat până la acest moment 64 de cazuri de gripă, dintre care 3 numai săptămâna aceasta, date care au fost deja raportate de instituția mai sus citată Institutului Național de Sănătate Publică.. 

Octombrie 25, 2018

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a scos la concurs 15 posturi de medic, autorităţile fiind pregătite să le ofere celor interesați un bonus de 2.900 de lei, timp de şase luni, iar pentru cei din alte judeţe, locuinţă de serviciu.

Septembrie 4, 2018

RER SUD SA va acorda sprijin initiativei buzoiencei Diana Rus de a igieniza parcul Crang.Orice locuitor al acestei urbe se poate alatura demersului Dianei, joi 06.09.2018, la ora 17.50, la poarta numarul doi a Spitalului Judetean Buzau.

                  Ce ne-ar putea motiva sa ne punem manusi si sa adunam gunoaie aruncate aiurea prin cel mai frumos parc al municipiului?

Iunie 21, 2018

Spitalul Judeţean Buzău va avea un cabinet pentru urgenţe stomatologice. Managerul Spitalului Județean de Urgențe, Claudiu Damian, a organizat o conferinţa de presă în care a prezentat operaţia efectuată în premieră de o echipă de medici buzoieni unei paciente de 12 ani, cu paralizie.   

Iunie 21, 2018

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean are tot mobilierul nou, mulțumită unei donații de 34 de pătuțuri, din partea grupului de firme Eximprod și a Centrului Cultural Filantropic Cuvioasa Parascheva, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Iunie 6, 2018

Solicitarea a venit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, pentru zece secţii ale unităţii medicale. Printre ele și secțiile Pediatrie, Terapie Intensivă, Chirurgie Generală, Ortopedie.

Măsura respectivă a fost ca urmare a numărului destul de mare de cazuri de rujeolă înregistrate în ultimele săptămâni.