Share |

Content about Social

Martie 15, 2018

A nu avea grija banilor ține mai mult de educația financiară decât de suma de bani care intră lunar în bugetul familiei, iar educație financiară cu cât este începută mai devreme cu atât copiilor le vor prinde bine mai târziu.

Martie 13, 2018

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi seara, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râul Buzău, judeţele Braşov, Covasna şi Buzău, valabilă până miercuri la ora 2:00.

Martie 12, 2018

Avocatul Poporului va fi  prezent joi, 15 martie , la sediul Prefecturi, unde va acorda audiență gratuită cetățenilor.  Toate cererile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru, iar pentru primirea în audienţă nu este necesară programare, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audienţă.

„Recomandăm persoanelor care solicită audienţă să prezinte şi documente referitoare la problema sesizată.

Martie 12, 2018

proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”.  Valoarea contractului este de 18.467.853,04 lei și se derulează  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Contribuția Consiliului Județean va fi de 340.298,49 lei, adică un procent de 2%, iar restul, de 16.674.626 lei, reprezentă fonduri europene și guvernamentale.

Martie 7, 2018

Cetățenii deținători de pașaport vor fi notificați prin SMS înainte de a le expira documentul respectiv. Măsura respectivă a fost luată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală de Pașapoarte, și Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, pentru eficientizarea procesului de eliberare a pașapoartelor.

Martie 7, 2018

La nivelul Consiliului Județean Buzău s-a deschis un Birou de consultanță care va veni în sprijinul unităților administrativ teritoriale ce doresc să acceseze fonduri guvernamentale sau fonduri europene, pentru diferite proiecte destinate comunităților. Ce este cel mai mai important, Biroul respectiv va oferi consultanță gratuită precum și informații cu privire la termenele, avizele și autorizațiile necesare proiectelor pe care primăriile vor să le concretizeze.

Martie 7, 2018

Telekom România se revanșează față de clienții săi. Gigantul a dezvăluit că îi va recompensa pe toți clienții care folosesc servicii mobile, fie că sunt pe cartelă preplătită, fie pe abonament, după ce, pe 5 martie, între orele 14:00 și 21:30, rețeaua de telefonie mobilă a Telekom a cedat, iar clienții operatorului nu au mai putut să comunice prin intermediul acesteia.

Martie 6, 2018

Ministrul Educației, Valentin Popa, a cerut  organizarea unei noi simulari în școlile în care a fost boicotata, luni, de către profesori. Evaluarea Naţională nu s-a putut ține în 25 de şcoli din țară, 14 şcoli din judeţul Harghita, opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad.

Martie 6, 2018

Singura localitate din țară care derulează un proiect de educație de mediu modernă, cu aplicații și tehnologie de ultimă generație, Mânzălești, nu reușește să-și civilizeze localnicii, să-i educe în spirit civic, care presupune printre altele și gestionarea responsabilă a gunoaielor.

Martie 5, 2018

Simularea Evaluării Naționale are loc în județul  Buzău în condițiile desfășurării acțiunii de protest de către o parte a dascălilor. La Școala Gimnazială „Emil Palade”, liderul de sindicat și-a dat demisia și urma ca, în scurt timp, conducerea Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Buzău să meargă acolo să pentru a analiza situația, iar la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere, la prima oră a dimineții, profesorii au refuzat să intre la clase să asigure asistența

Martie 4, 2018

În mai puțin de o jumătate de oră, munca de peste 50 de ani a doi bătrâni octogenari a fost mistuită de flăcările unui incendiu care a izbucnit dintr-o dată. Doi bătrâni din satul Căldărușanca,  comuna Glodeanu Sărat, au rămas pe drumuri după ce, în urmă cu câteva zile, le-a luat foc casa din pricina instalației electrice.

Februarie 28, 2018

Începutul de primăvară va fi marcat de Consiliul Județean cu un spectacol de umor, muzică și poezie, care va avea loc la Sala Mare a Consiliului Județean.

Spectacolul a fost programat pe data de  2 martie, ora 17.00. Pe scena Sălii Mari a Consiliului Județean va evolua Grupul VOUĂ, oferit de Consiliul Județean Buzau cu ocazia zilei de 1 martie. Intrarea este gratuită.

Februarie 28, 2018

UPDATE: DN2C s-a redeschis circulației pe tronsonul Costești - Pogoanele pentru traficul local

UPDATE: S-a redeschis circulației DN2 E85 tronsonul Buzău la limita cu județul Ialomița. 

UPDATE: Se închide și DN22 Râmnicu Sărat - limita cu județul Brăila.

Februarie 28, 2018

Polițiștii locali au identificat pînă acum 8 persoane fără adăpost, pe care le-au condus la Centrul de zi și de noapte pentru persoane adulte, al Primăriei municipiului Buzău. Nu toți cei invitați de polițiști să îi urmeze la Centru au primit cu bucurie acest lucru, dar pînă la urmă au acceptat generozitatea muncipalității de a le pune la dispoziție un pat, o masă caldă și încăpere încălzită.

Polițiștii locali au misiunea de a continua acțiunea respectivă pe tot parcursul zilelor aflate sub incidența codului glben de frig și viscol.

Februarie 27, 2018

Consilierii județeni au aprobat în ședința de marți dimineață demararea unei campanii de donații publice în beneficiul instituțiilor și locuitorilor din Raionul Soroca. Pentru început, Buzăul va trimite la Soroca un transport cu materiale de construcții, necesare reabilitării spiatlului raional din Soroca.

Februarie 27, 2018

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis ca școlile să se redeschidă începînd de miercuri. 

Școlile vor rămâne închise doar punctual, dacă apar probleme. Directorii de școli trebuie să informeze miercuri dimineață Inspectoratului Școlar Județean  dacă sunt probleme în zonele în care se află școlile  și doar acolo pot fi suspendate cursurile.

Cu excepția acestor situații punctuale, unitățile de învățământ din județ se redeschid.