ADMINISTRAȚIE

Buzoieni care ne fac cinste vor completa galeria Cetățenilor de Onoare ai municipiului Buzău

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Municipal Buzău se află cinci proiecte de hotărâre, prin care aleșilor municipali li se solicită să aprobe răsplătirea a cinci personalități buzoiene cu titluri de Cetățeni de onoare.

Prima propunere este  profesorul universitar dr. Carmen Postolache, decanul Facultății de Biologie a UB, născută în Prahova, dar absolventă a Liceului „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, în anul 1978, ca șefă de promoție.

Prof. univ. dr. Carmen Postolache a fost nominalizat ca profesorul anului 2018 la cea de-a doua gală a Premiilor Senatului Universității din București.

https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2020/11/1.pdf

Cea de-a doua propunere este generalul-maior Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării.

Născut în anyul 1965, în municipiul Buzău, generalul-maior Vasile Toader și-a început cariera militară în urmă cu 35 de ani, ca elev al Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza și a urmat cursuri de comandă și stat major, precum și cursuri de specialitate în domeniul “Aviație” la instituții de învățământ militar din țară și din străinătate.

https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2020/11/2.pdf

Un alt buzoian care ne face cinste și care este propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Buzău este Daniel Nicolae Jinga, născut pe 11 ianuarie 1978, în orașul Buzău, Maestru de Cor al Operei Naționale din București și dirijor principal al Orchestrei Simfonice Muntenia din Targoviște. 

Alături de Orchestra Metropolitană București și Orchestra Simfonică „Muntenia” a realizat discul „Rapsodiem”, care cuprinde cele două rapsodii enesciene și suita „Valurile Dunării”, compusă de Iosif Ivanovici. Din anul 2012 este Maestru de Cor al ONB.

https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2020/11/3.pdf

Una dintre personalitățile buzoiene, care sprijină de fiecare dată organizarea evenimentelor cu caracter istoric la nivelul municipiului Buzău, este Comandorul aviator , doctor în științe militare, Marius – Adrian Nicoară, membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România.

S-a născut pe 8 august 1966, în comuna MIhăilești, din județul Buzău și are o educație completă, militară de aviator și civilă de istoric.

https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2020/11/4.pdf

Ultima propunere este Cristea N. Chiru s-a născut în localitatea Maia, județul Ilfov, pe 6 octombrie 1926. A absolvit cursurile Facultății de Horticultură din București în anul 1952, iar în anul 1977 obține titlul de doctor.

În anul 1958 s-a angajat la Stațiunea de Cercetări Legumicole SCL Buzău și și-a desfășurat activitatea aici până în anul 1983 și a contribuit la crearea de soiuri de ceapă și tomate, care s-au materializat cu crearea unor soiuri, cum ar fi ceapa Aurie și ceapa Diamant și soiurile de tomate Buzău 1600 și Diana.

https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2020/11/5.pdf

Ședința Consiliului Local Municipal Buzău va avea loc pe data de 23 noiembrie, la Sala Mare din Palatul Comunal, pentru a putea fi respectate regulile de distanțate valabile în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button