Dintr-un condei, fina familiei Mocanu a lăsat peste 2000 de buzoieni fără medic de familie
În plină pandemie de coronavirus, aproape 2500 de buzoieni au rămas fără medic de familie. Toți au fost înscriși la medicul de familie Cristina Dragomir, al cărei cabinet individual a fost desființat pe semnătura fostului președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Daniela Apostu, numită în funcția respectivă în urma diligențelor făcute de nașul său, fostul deputat Adrian Mocanu.
La începutul lunii aprilie, anul trecut, Dana Apostu a fost numită în funcția de președinte interimar al CJAS Buzău, în locul juristului Simona Anghel, iar în luna mai a semnat un ordin de reziliere a contractului pe care cabinetul medicului de familie Cristina Dragomir îl avea cu Casa. Măsura respectivă a venit după un control al Curții de Conturi Buzău, care s-a încheiat cu un raport ce a făcut referire și la contractul cabinetului respectiv cu CJAS, în sensul că a cerut verificarea legalității funcționării acestuia, în condițiile în care medicul Cristina Dragomir este specialist în medicină generală și nu în medicină de familie.
Mai exact, conducerii CJAS i s-a recomandat să solicite un punct de vedere Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în cazul respectiv, care să stea la baza unui posibil ordin de încetare a contractului. Înainte de a face acest lucru, fostul președinte Dana Apostu s-a grăbit să semneze ordinul de reziliere a contractului cu CJAS a cabinetului la care ne referim. Abia după semnarea ordinului respectiv, în urma presiunii făcute de pacienți, conducerea CJAS a solicitat un punct de vedere CNAS și, surpriză, răspunsul superiorilor de la București a fost în favoarea doctoriței Dragomir. CNAS a răspuns că nu contravine legii funcționarea cabinetului său, datorită faptului că este specialist în medicină generală.
În aceste condiții, CJAS Buzău o bâjbâie de aproape un an cu cabinetul de medicină a familiei a medicului Cristina Dragomir, încercând să o dreagă prin comisii și consilii de administrație ilegal constituite, deoarece legea este foarte clară în acest caz, stipulând condiții de reluare a activității medicale imposibil de îndeplinit și care nu permit preluarea foștilor pacienți.
Acest caz demonstrează încă o dată că ambițiile politice, dorința de a avea control asupra unei instituții ca politician, nu ține cont de interesul cetățenilor. Așa se face că ajung în funcții cheie oameni care pur și simplu sunt depășiți de responsabilitățile care le revin, iar consecințele greșelilor pe care le fac le suportă, cel puțin încazul de față, contribuabilii.
(Vom reveni)
Nu este corect ! Sa se faca dreptate ! Dna Dr. este si va fi cea mai buna , nu ar fi putut fuctiona atatia ani daca nu ar fi fost corect .
CAS ce aveti ? faceti dreptate si lasati medicul sa profeseze avem nevoie de el!