Ionel Gagu se bate cu Primăria doar în Palatul Comunal. A renunțat la procesul de la Curtea de Apel Ploiești

Omul de afaceri Ionel Gagu, a avut, miercuri, termen în procesul intentat Primăriei Buzău prin care a cerut continuarea vânzărilor de teren în cartierul „Orizont” și, spre surprinderea tuturor, a formulat cerere de renunțare la judecată.
Procesul respectiv era deschis de firma S.C Concas S.A. împotriva municipiului Buzău și se judeca în ultimă instanță la Curtea de Apel Ploiești, care urmează să pronunțe o hotărâre definitivă.
Motivul amânării a fost acela de a da posibilitatea municipalității buzoiene să-și exprime punctul de vedere față de cererea de renunțare la judecata recursului.
Practic, omul de afaceri Ionel Gagu, care în urmă cu două săptămâni îi certa pe aleșii municipali în ședința CLM că au pus umărul la un abuz împotriva sa ca antreprenor, acum a renunțat de bunăvoie la un proces care urma să facă lumină în tenebrele acestei afaceri, pe care a pritocit-o cu fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, în anul 2001.
Ionel Gagu încearcă în acest moment să se folosească de hotărârea judecătorească pronunțată de instanța de la Dâmbovița la cererea lui Constantin Boșcodeală, de a i se lămuri conținutul hotărârii din dosarul penal deschis în cazul cartierului „Orizont”.
Interesant este faptul că în dosarul privind lămurirea hotărârii, procurorul de ședință a precizat negru pe alb că poziția adoptată de Primăria municipiului Buzău nu este un incident în executarea hotărârii penale, ci doar o premisă a unui litigiu civil. Ce înseamnă acest lucru? Asta înseamnă că hotărârea de lămurire nu obligă municipalitatea în niciun fel să răspundă pretențiilor omului de afaceri Ionel Gagu.
Renunțând la procesul de la Ploiești, patronul firmei Concas a pierdut șansa de a demonstra municipalității că este în continuare proprietarul terenului din cartierul „Orizont”.
Reamintim cititorilor că în decembrie 2019, odată cu pronunțarea hotărârii penale definitive din dosarul „Cartierul Orizont”, s-au stopat vânzările de terenuri aferente construcțiilor din cartierul respectiv.
În aceste condiții, Consiliul Local Municipal a adoptat totuși două hotărâri de vânzare, care au fost revocate ulterior pe motive de nelegalitate, la cererea Prefecturii județului Buzău, care avea acest drept, conform Codului Administrativ.
Ce nu vrea să admită omul de afaceri Ionel Gagu este faptul că o hotărâre de Consiliu Local nu se adoptă la ordin, pentru că, în termeni de specialitate, vorbim aici de o vocație și nu de o obligație a consilierilor locali sau a primarului de a iniția proiecte de hotărâre.