Polițiștii buzoieni sunt la datorie de Rusalii
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a organizat și pus în aplicare măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada Sărbătorii Rusaliilor.
Astfel, în intervalul 18 – 21 iunie a.c., peste 250 de polițiștii vor acționa, zilnic în medie, pentru menţinerea climatului de normalitate şi preîntâmpinarea oricăror incidente de natură a afecta manifestările religioase şi culturale organizate inclusiv în aer liber.
Totodată, vor fi avute în vedere şi zonele turistice, zonele de agrement, activităţile specifice urmând a se desfăşura şi în colaborare cu efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi alte forţe cu atribuţii în domeniu.
Au fost constituite şi rezerve de intervenţie, gata să acţioneze pentru combaterea oricăror manifestări antisociale, dacă situaţia va impune.
În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.
Polițiștii rutieri se vor afla în teren, cu toate aparatele radar din dotare, pentru a fluidiza traficul rutier pe principalele artere din zonele de interes, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, cu toate aparatele radar din dotare, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie, prevenirea ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei.
În locurile aglomerate (pieţe, târguri, oboare, gări, autogări), vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, iar poliţiştii de investigare a fraudelor vor acţiona în unităţile comerciale şi pieţele agroalimentare, în scopul protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.
Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.
NU UITAŢI !
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN BUZUNARE,
POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:
Nu ţineţi actele de identitate şi banii în buzunarul din spate al pantalonului; s-ar putea ca, în locurile aglomerate, să rămâneţi fără ele!
Supravegheaţi-vă permanent bagajele şi protejaţi-vă geanta;
Când sunteţi înconjurat de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;
Nu purtaţi ostentativ bijuterii sau alte lucruri de valoare.
PENTRU A PREVENI FURTURILE DE ŞI DIN AUTO,
POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:
Achiziţionaţi sistem de alarmare, antifurt, numai de la firme specializate. Odată activate, asemenea sisteme descurajează infractorii şi dau siguranţă autoturismelor;
Asiguraţi autoturismele prin încuierea uşilor;
Atunci când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere, în interiorul acestuia, obiecte de valoare: genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică, etc. întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor.
PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE,
POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:
La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) asiguraţi bine toate căile de acces în locuinţă;
Biletele de genul „SUNT PLECAT PENTRU… ZILE” pot face deliciul hoţilor;
Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui;
Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;
Atunci când plecaţi de acasă pentru o perioadă de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră.
Poliţiştii rutieri vă adresează câteva recomandări pentru siguranţa deplasărilor dumneavoastră:
verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a acestuia;
nu uitaţi triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendii şi trusa medicală de prim-ajutor;
nu uitaţi permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi poliţa de asigurare obligatorie auto (RCA);
respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră;
pentru opriri, alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate;
nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii;
când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia;
dacă pe traseu sesizaţi ceva suspect, iar situaţia nu vă permite să interveniţi, anunţaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă „112”.
ATENŢIE:
Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;
Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie!
Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea;
Pe vreme de ploaie, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale.