ADMINISTRAȚIE

Primăria Buzău a inaugurat Centrul de Zi pentru persoane adulte cu dizabilități, „BonOm”

Un fost punct termic dezafectat a devenit Centru de zi pentru aceste persoane la cererea Asociației de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF-R)–filiala Buzău. Alături de Direcția de Asistență Socială (DAS) Buzău au colaborat și, din fonduri puse la dispoziție de Primăria Buzău au amenajat spațiul fostului punct termic 20, aflat pe strada Cuza-Vodă și l-au transformat într- un spațiu modern de socializare, de terapie și integrare primitor, care dispune şi de o sală pentru activități ludice, în care tinerii să poată socializa, să comunice între ei.

„Astăzi s-a deschis oficial Centrul de zi pentru adulți. Mulțumim domnului Primar și Direcției de Asistență Socială pentru sprijinul acordat la înființarea acestui centru! Este un lucru foarte bine realizat, adaptat exact nevoilor noastre, ale copiilor moștri. Tinerii nu beneficiau de socializare, de petrecerea timpului liber și terapii de recuperare, dar aici în centru le vom face împreună, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială. Acest centru îi va uni, îi va face mai puternici și mai încrezători în ei!”, a spus Milica Neagu, președinta ASCHF-R Filiala Buzău, după tăierea panglicii inaugurale.

Centrul are o capacitate de 25 de persoane, iar intenția autorităților locale și a ASCHF-R este de a se pune accent atât pe socializare cât și pe terapie.

Centrul va dispune de 6 angajați, între care asistent medical, kinetoterapeut, psiholog etc. „În cadrul centrului se vor acorda servicii de kinetoterapie, ergoterapie şi dezvoltare personală pe care le-am gândit noi în două etape. Probabil că vor fi persoane care nu pot sta opt ore, cât este programul de funcționare al centrului, astfel că activitatea va fi adaptatî nevoilor lor. În funcție de programare, de capacitatea fiecărui beneficiar de a rezista pe parcursul unei zile, acesta poate să vină, împreună cu un aparținător care îl aduce, iar în funcție de abilitățile pe care le are, va beneficia de anumite servicii și de kinetoterapie și de terapie psihologică. Aparținătorul nu trebuie să stea în cadrul centrului, poate să meargă să-și rezolve problemele pe care în alte condiții nu ar fi putut să le rezolve”, a precizat Gabriela Antonescu, director DAS Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button