EDUCAȚIE

Cinci școli din județul Buzău au fost incluse în programul „Masa caldă pentru elevi”. Întârzie însă Programul „Cornul, laptele și fructele”

În anul școlar 2022-2023, cinci școli buzoiene în care învață peste 2.600 de elevi apar în programul „Masa caldă pentru elevi”. Este vorba despre școlile gimnaziale din comunele Gălbinași, Viperești, Vadu Pașii, Școala „Dr. Ilie Pavel” din Râmnicu Sărat, precum și Liceul Tehnologic Meserii și Servicii din municipiul Buzău.

În cadrul acestui program social, elevilor li se acordă gratuit, în fiecare zi, un suport alimentar care constă într-o masă caldă sau un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Valoarea alimentelor oferite elevilor este în limita a 15 lei de beneficiar, sumă în care este inclusă taxa pe valoarea adăugată, cu cinci lei mai mult decât anul trecut. În anul şcolar 2022-2023, Ministerul Educației a extins programul „Masa caldă pentru elevi”, de la 150 la 300 de şcoli din țară.

Produsele din cadrul programului guvernamental „Lapte, corn și măr” vor ajunge pe băncile elevilor din județul Buzău cu întârziere.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, precizează că întârzierea este cauzată de anumite modificări operate recent de Guvern, prin care autoritățile județene pot majora plafoanele pentru produsele oferite elevilor, astfel încât firmele care au participat la licitație să primească mai mulți bani, în condițiile exploziei prețurilor.

Deși contractul cadru pentru furnizarea produselor lactate, a celor de panificație și fructelor este încheiat, va mai dura circa o săptămână până când copiii vor primi gustarea din pauza mare. Pentru acest an școlar, Guvernul alocă cu zece bani mai mult față de anul trecut pentru fructe, cu 11 bani mai mult pentru lactate și cu opt bani mai mult pentru produsele de panificație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button