ADMINISTRAȚIE

Noua Unitate de Primiri Urgențe prinde contur

Unitatea de Primiri Urgențe cea nouă a fost ridicată în proporție de 80%, iar constructorul spune că inaugurarea obiectivului va putea fi făcută cu mult înainte de termenul scris pe panoul de la intrarea pe șantier.

Președintele Petre Emanoil Neagu a mers astăzi pe șantier pentru a doua oară de la startul lucrărilor când Petre Emanoil Neagu vizitează șantierul din curtea Spitalului Județean. Ca de fiecare dată a plecat mulțumit de modul în care se lucrează. De altfel, este unul dintre puținele obiective din Buzău care s-au ridicat aproape în timp record, constructorul reușind nu doar să se țină de termenele anunțate prin graficul de lucrări dar să și promită că obiectivul va fi gata cu aproape jumătate de an mai devreme decât ar putea legal să-l construiască.

Ritmul alert în care se scumpesc materialele de construcție l-a determinat pe acesta să grăbească lucrările pentru a fi sigur că se încadrează în bugetul alocat. Construcția care va găzdui activitatea medicală de urgență va fi gata în primăvara anului viitor și dacă și dotările vor fi făcute la fel de repede atunci Unitatea de Primiri Urgențe ar putea să-și primească primii pacienți în vara anului viitor, adică cu circa jumătate de an mai devreme decât termenul anunțat, respectiv decembrie 2023.

Până acum, muncitorii au reușit să ridice aproape întreaga construcție, iar în următoarele zile va trece inclusiv la montarea ferestrelor. Rămâne compartimentarea interioară, finisajele și instalațiile. Iată graficul exact al lucrărilor:

  • A fost finalizată structură de rezistenţă;
  • _Au fost executate lucrările de zidărie pentru închideri + termoizolații în procent de 85%;
  • Au fost executate tencuieli la pereţii de la subsol si parter în procent de 85%;
  • Au fost montate confecțiile metalice pe terasă, pentru susținerea utilajelor;
  • A fost executată terasa peste parte în procent de 85%;
  • Au fost demarate lucrările de instalaţii, mai puţin instalaţia electrică de curenţi slabi;Au fost executate lucrari de betonare cofrare și armare zid de sprijin rampa în procent de 70%;
  • Au fost executate lucrări de terasamente rampa în procent de 70%.

„Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic, sau din alte puncte de vedere, dar uitați că acolo unde există profesionalism, se dovedește că se poate! Și aici fac referire atât la constructor, cât și la managementul spitalului județean sau la angajații din Consiliul Județean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece practic, aici, s-a construit un spital de la zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar și noi, Consiliul Județean, și este normal să fie așa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu”, a spus Petre Emanoil Neagu.

„Suntem foarte încântați de cum se desfășoară lucrările la noua secție U.P.U-SMURD. Ne dorim ca aceste lucrări să se finalizeze cât mai repede, acest vis să devină realitate pentru că, după cum bine știți, ne dorim extinderea noii unități de primiri urgențe încă din anul 2015. Mai avem puțin și o să o dăm în funcțiune, ceea ce înseamnă un lucru extraordinar, mai ales pentru pacienții județului, pentru cadrele medicale, care își vor desfășura activitatea în condiții de ultimă generație,  dar și pentru confortul aparținătorilor, care au locuri bine stabilite, unde se pot informa și unde pot aștepta în condiții decente rezultate sau externarea pacienților. Trebuie să menționez că vechiul U.P.U. va fi modernizat pe fonduri ale Consiliului Județean și din veniturile proprii ale spitalului, pentru că va trebui să fie modernizat, fiind practic o completare a acestui U.P.U. modern. Vom face acolo secția de Pediatrie, mult mai mare și mult mai generoasă”, a spus Claudiu Damian.

Prin proiect se va realiza un corp de clădire nou, cu regimul de înălțime S+P având suprafața construită de 1.153,3mp și suprafața desfășurată de 2.286,14mp.

”Compartimentarea spațiului s-a realizat având în vedere exigențele din domeniu precum şi optimizarea actului medical prin asigurarea unor spații suplimentare atât pentru desfășurarea activităților medicale cât și spații care deservesc personalul. Corpul propus se amplasează in zona parcării existente care se transferă în subsolul clădirii proiectate, conceput ca parcaj, vestiare personal medical și spații de depozitare. Conexiunea se face cu un apendice independent structural plasat în zona imediat vecină rampei de acces în UPU existent. Accesul și ieşirea din parcaj se face la cele două capete cu rampe proiectate pentru conexiunea cu circulaţiile la nivelul terenului amenajat”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Spitalului Județean Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button